District Merksem viert jubilarissen in het districtshuis

Merksemse jubilarissen die dit jaar 50, 60, 65 of zelfs 70 jaar huwelijk vieren, werden afgelopen zaterdag 23 april om 11 uur ontvangen in de trouwzaal van het districtshuis

De 62 koppels werden vooraf aangeschreven. Ze konden kiezen tussen een officiƫle ontvangst in het districtshuis of een bezoekje van de districtsburgemeester bij hen thuis. Liefst 48 koppels kozen voor een ontvangst in het districtshuis. Voor 14 koppels paste een bezoekje thuis beter. Zij ontvangen in hun eigen woonst de felicitaties van de districtsburgemeester en een kleine attentie.

Bij het binnenkomen in het districtshuis kregen de feestvierders koffie of thee. Daarna volgde het officiƫle gedeelte plaats en een receptie. De koppels kregen een bloemenmand en een medaille waarop hun namen zijn gegraveerd.

Briljanten jubilarissen (65 jaar huwelijk) ontvingen nog een bijkomende medaille van de koning. Bovendien was er voor alle koppels die 50 jaar aansluitend in Merksem wonen een Stroboer, de ereprijs van het district.

Bijzonder aan deze editie van de jubilarissenviering is dat het district ook een koppel kon vieren dat al 70 jaar lief en leed met elkaar deelt. Uitzonderlijk zo’n platina huwelijk!

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.