19 nutskasten in Merksem opgevrolijkt

De afgelopen jaren werden al veel grijze nutskasten in ons district voorzien van een foto. Ook nu werd er op aangeven van verschillende bewoners een nieuwe reeks van maar liefst19 nutskasten in een nieuw, vrolijker jasje gestoken.

Van de Hennepstraat tot de Van Praetlei en de Sint-Bartholomeusstraat. Overal in Merksem zijn er vernieuwde kasten te bewonderen. Schepen voor cultuur Gilbert Verstraelen noemt het “een unieke samenwerking tussen het district, de bewoners en verschillende verenigingen en ontwerpers.”

De aanvragers konden kiezen uit drie opties: een oude foto van Merksem verzorgd door de Koninklijke Kring voor Heemkunde, een herkenbare foto van Merksem van de Koninklijke Fotoclub of een origineel ontwerp van het Merksemse grafisch ontwerpersduo Sonsuz.

De bewoners van Rietschoorvelden kozen voor zo’n grafisch ontwerp. Elisa Bresseleers en Imke Litjens, samen het jonge ontwerpersduo Sonsuz, maakten een ontwerp van een warme, zwoele zomeravond.

De Koninklijke Kring voor Heemkunde zocht specifiek naar oude foto’s van de straten zelf. In de Van Praetlei is er op vier nutskasten telkens een oude afbeelding van de straat te vinden, uit verschillende periodes uit de geschiedenis.

De Koninklijke Fotoclub maakte in de wijk Oud-Merksem herkenbare foto’s zoals een iconisch beeld van tram 3 en een intrigerende foto van de industriezone langs de dokken.

Via de QR-codes die op de nutskasten te vinden zijn, komen voorbijgangers alles te weten over de afbeeldingen en ontwerpen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.