112 nieuws Merksem

Controle tegen overlast

In Ekeren en Merksem hebben heeft de lokale wijkwerking een actie gehouden om verschillende vormen van overlast aan te pakken. Zo liepen er verschillende druggebruikers ’tegen de lamp’ onder wie twee minderjarigen. Van de 24 bromfietsen die gecontroleerd zijn, zijn er zeven in beslag genomen. Een omdat het voertuig niet verzekerd was en zes omdat de snelheid hoger was dan toegelaten voor dat type. De politie trof ook iemand achter het stuur zonder rijbewijs. Er zijn 28 onmiddellijke inningen uitgeschreven onder meer voor iemand die op de moto reed zonder de noodzakelijke beschermende kledij. Naast vaststellingen rond het rijden tijdens een lopend rijverbod en het niet naleven van opgelegde voorwaarden, betrapte de politie ook een sluikstorter op heterdaad en vonden ze 19 gevallen van sluikstort. Een bestuurder van een bromfiets legde een positieve drugstest af. De actie kreeg de steun van de mobiele eenheid, het verkeersondersteuningsteam (VOT) en het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Noord en de drugshond van ons korps.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.