112 nieuws Merksem

Dronken bestuurder weerspannig tijdens controle

Het wijkteam van Merksem controleerde op zaterdagavond een wagen omdat er vermoedens waren dat de bestuurder gedronken had. De man (33) reageerde bijzonder  geagiteerd tijdens de controle. Hij gaf aan dat hij inderdaad gedronken had  en op pad was om extra alcohol te kopen. Hij moest echter snel weer naar huis omdat  zijn dochter (2) alleen lag te slapen. De politie besloot daarom de rest van de controle  aan de woning van de man uit te voeren. Dankzij de babyfoon kon ten allen tijden  vastgesteld worden dat de dochter veilig lag te slapen. De bestuurder legde inderdaad een positieve ademtest af.

Zijn gedrag richting de politie was van die aard (agressief, wisselvallig, dreigend,…) dat een bestuurlijke arrestatie noodzakelijk was. Er kwam een interventiepatrouille ter plaatse om bijstand te verlenen omdat de man (zelfverklaard kickboxer) alle medewerking weigerde. Een inspecteur werd tegen de grond geduwd en verwondde zich aan de hand. Een andere inspecteur werd kortstondig in een wurggreep genomen. Uiteindelijk kon de man gehandboeid worden. Hij bleef echter bedreigingen uitten. Hij zal na ontnuchtering verhoord worden. De grootouders van het dochtertje konden ter plaatse komen om de opvang te voorzien.

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Noord controleerde op zaterdag in Ekeren en Merksem. Op enkele uren tijd werden 23 foutparkeerders beboet. Er werd ook een voertuig onderschept op de Kapelsesteenweg omdat de bestuurder niet voldoende had aan één rijstrook. De man bleek onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. De buitenlandse bestuurder diende zijn boete (1 270 euro) ter plaatse af te rekenen. Er was bemiddeling nodig door enkele kennissen, maar de boete werd uiteindelijk betaald.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.