112 nieuws Merksem

Politiezone Antwerpen en PZ Schoten controleren verkeer

De Antwerpse politie en de politie van Schoten hebben vorige week woensdag op een parkeerterrein langs de Bredabaan een gemeenschappelijke verkeersactie gehouden. Ook de Douane nam aan de actie deel. Zeven bestuurders zijn betrapt toen ze aan het gsm’en waren achter het stuur en elf voertuigen waren niet in orde met de technische keuring.

Het gemeenschappelijke dispositief werd rond 8 uur opgetrokken op de parking van een parkeerterrein aan de Bredabaan. Voor de tweede keer al werkte de regio Noord hiervoor samen met de politie van Schoten, de verkeerspolitie, de mobiele eenheid en de Douane.

Resultaten

De politie controleerde 78 voertuigen en 108 personen. Dat resulteerde in een reeks vaststellingen:

 • Tien bestuurders kregen een verwittiging wegens defecte verlichting;
 • Zes personen kregen een proces-verbaal omdat ze hun gsm gebruikten achter het stuur;
 • Twee keer is een pv opgesteld inzake inschrijving van motorvoertuigen;
 • Elf keer liep er wat mis met de technische keuring. Vijf voertuigen waren minder dan een jaar niet gekeurd en maar liefst zes voertuigen waren meer dan een jaar niet langs een keuringsstation gereden. De politie begeleidde drie voertuigen naar zo’n  keuringsstation voor een herkeuring;
 • Aan boord van twee voertuigen ontbrak een geldig verzekeringsbewijs. Om die reden  zijn ze getakeld;
 • Vijf keer stelde de politie inbreuken vast rond het rijbewijs. In sommige gevallen reed de bestuurder rond tijdens een lopend rijverbod, of lapte de leerling-bestuurder de regels rond het voorlopig rijbewijs aan zijn laars;
 • De bestuurder van één voertuig kon geen inschrijvingsbewijs tonen en kreeg daar een pv voor opgesteld;
 • Een bestuurder haalde langs recht in en kreeg een pv. Net zoals de eigenaar van een buitenands voertuig dat hier handel voerde;
 • Het rijbewijs van een bestuurder is voor 15 dagen ingehouden nadat hij positief had getest op gebruik van cannabis;
 • De politie kon ook twee kentekens in beslag nemen die geseind stonden;
 • Er zijn drie flessen lachgas gevonden en in beslag genomen;
 • Twee voertuigen waren overladen. De bestuurders moesten een oplossing zoeken en respectievelijk 400 en 1 200 euro boete betalen. Er is ook een onmiddellijke inning gedaan wegens een inbreuk op de vervoersvergunning wat de chauffeur 1 500 euro kostte.
 • Twee keer stelde de politie een proces-verbaal op omdat chauffeurs hun dagelijkse rusttijd niet hadden gerespecteerd;
 • Een bestuurder is geverbaliseerd omdat hij een kruispunt was opgereden dat niet vrij was, en zo dus het verkeer ernstig hinderde;
 • De douane kon verschillende achterstallige bedragen innen dankzij de ANPR-camera’s. Van 12 voertuigen controleerde men in het dispositief ook de brandstof. Eén keer is een chauffeur betrapt die met zogenaamde ‘rode diesel’ had getankt. Hier hing een boete van 500 euro aan vast.
 • De politie haalde een bestuurder met een voorlopig rijbewijs uit het verkeer. De politie stelde er verschillende inbreuken vast onder meer met betrekking op de specifieke  regelgeving en verkeersovertredingen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.