Heraanleg Akkerbouwstraat

District Merksem legt in samenwerking met water-link en Aquafin de Akkerbouwstraat opnieuw aan. De werken zijn gepland in 2023. Bewoners van de straat kennen hun straat het beste en vulden in februari 2021 een digitale bevraging over hun straat in. Het concept werd tijdens een bewonersmoment in november 2021 voorgesteld en besproken. Met behulp van deze input werd een voorontwerp opgemaakt voor de nieuwe straat.

De Akkerbouwstraat werd niet geselecteerd als woonstraat breekt uit binnen het stedelijk project Antwerpen Breekt Uit. Dit wijzigt de geplande heraanleg van de straat niet en biedt nog steeds kansen om te ontharden, vergroenen en verblauwen (infiltratie regenwater).

Aan de heraanleg van een straat gaat een langdurig proces vooraf, waarbij de bewoners vanaf het begin betrokken zijn. Met de input van de bewoners maken de ontwerpers een concept voor de straat dat opnieuw met de bewoners besproken wordt. Daarna maken de ontwerpers een voorontwerp en tenslotte een definitief ontwerp alvorens de werken effectief van start kunnen gaan.

Het definitief ontwerp van de straat is uitgetekend. De bewoners worden op dinsdag 8 november uitgenodigd om naar de plannen te komen kijken en vragen te stellen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.