112 nieuws Merksem

Groot aantal overtredingen vastgesteld bij verkeerscontrole

Wie zich woensdag in de omgeving van de Bredabaan en Luchtbal begaf, liep een grote kans om door de politie gecontroleerd te worden. De lokale wijkteams, het verkeersondersteuningsteam van de regio Noord en motards van verkeerstoezicht organiseerden een controleactie waarbij de focus lag op het onderscheppen van opgedreven bromfietsen. Maar liefst 70 bromfietsen belandden op de rollen. Er is een topsnelheid gemeten van 70 km/uur. Zo zijn 19 bromfietsen die opgedreven waren naar een niet toegelaten snelheid of niet verzekerd waren, in beslag genomen. 1 bestuurder reed onder invloed van drugs en zag zijn rijbewijs meteen voor 15 dagen ingetrokken worden. Ook andere bestuurders zijn in de gaten gehouden. In totaal reden 37 bestuurders al gsm’end. Drie bromfietsers reden rond zonder helm op het hoofd. Een stepper is gestopt omdat hij op de stoep reed. Twee steppers kregen een boete omdat ze een passagier vervoerden, en ook een bromfietser die jonger dan 18 jaar was had een passagier bij. De politie heeft twee steps ingehouden omdat de bestuurders ervan jonger dan 16 jaar waren. Er is nog: de bestuurder van een motorfiets had niet het juiste rijbewijs, twee voertuigen waren niet in orde met de keuring, één bestuurder kon zijn identiteitskaart niet voorleggen, een voertuig was overladen en de bestuurder ervan kreeg een boete van 400 euro, 18 bestuurders negeerden het verkeersbord C11 dat een verboden richting aangeeft voor fietsers en bromfietsers, 14 bestuurders negeerden het rode of oranje verkeerslicht, twee bestuurders stonden verkeerd geparkeerd en kregen een GAS-boete, net zoals twee personen die een sigaret uit het raampje van de wagen op de grond gooiden, één bestuurder is beboet omdat hij tegen de rijrichting in reed, twee bestuurders hadden een inbreuk begaan rond de vooraarden om met een voorlopig rijbewijs te mogen rijden, een bestuurder reed over de busstrook, twee bestuurders droegen hun veiligheidsgordel niet, iemand negeerde het verkeersbord D1 dat een rijrichting aanduidt en tot slot was er nog een tractor die zand vervoerde zonder een correcte vervoersvergunning.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.