Weer

Merksem
22 mei 2018, 13:25
Zonnig
Zonnig
23°C
gevoelstemperatuur: 25°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 56%
windsnelheid: 7 km/h O
Windstoten: 7 km/h
zonsopgang: 5:42
zonsondergang: 21:37
Verwachting 22 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
25°C
windsnelheid: 4 km/h O
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt met onweer
Deels bewolkt met onweer
14°C
windsnelheid: 4 km/h NNO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 23 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
23°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt met onweer
Deels bewolkt met onweer
16°C
windsnelheid: 7 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
24°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
16°C
windsnelheid: 4 km/h OZO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 mei 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
26°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
17°C
windsnelheid: 4 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 26 mei 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
29°C
windsnelheid: 7 km/h O
Windstoten: 11 km/h
nacht
Helder
Helder
19°C
windsnelheid: 11 km/h O
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Parkeergarage is oplossing voor Sportpaleis

In Deurne voert districtsraadslid Ariane Van Dooren (CD&V) actie over de parkeerproblemen van het Sportpaleis. Er is nog steeds een tekort aan parkeerplaatsen vindt ze en daarom wil ze de mogelijkheid van een parkeergarage laten onderzoeken.

Ondertussen zijn er al enkele verbeteringen gebeurt. Het bedrijfsvervoerplan dat werd gekoppeld aan de vergunning voor de Lotto Arena wil 30 procent van de bezoekers op het openbaar vervoer te krijgen. Het Sportpaleis biedt op haar site carpooling aan. En wie een ticket heeft voor een evenement, mag gratis met tram en bus. Dat dit alles ook effectief is, blijkt uit cijfers die het Sportpaleis bijna vier maanden geleden vrijgaf. 37,78 procent van de bezoekers maken ondertussen gebruik van het openbaar en collectief vervoer.

Maar op het moment dat er zowel in het Sportpaleis als in Lotto Arena iets gebeurt. Dan komen er zo’n 24.000 bezoekers en daarop is de parkeercapaciteit niet ingesteld. Iets wat ongetwijfeld voor problemen zorgt. Daarnaast zullen de werken aan de Oosterweelverbinding voor extra overlast zorgen. Dan verdwijnen de 750 plaatsen van de parking aan de Ten Eeckhovelei.

Maar er zijn nog andere oplossingen die, een beetje, kunnen helpen. Zo meld Leo Schuddinck van comité ’t Schijntje in Gazet van Antwerpen dat er soms nog plaats is op de parking aan de Carrettestraat, net over de brug richting Merksem. “Met goede signalisatie kan je de Sportpaleisgangers naar daar leiden”, meent hij.

Geef een reactie