Weer

Merksem
16 augustus 2017, 19:24
Deels zonnig
Deels zonnig
24°C
gevoelstemperatuur: 25°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 49%
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 4 km/h
zonsopgang: 6:30
zonsondergang: 21:02
Verwachting 16 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
23°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
15°C
windsnelheid: 4 km/h Z
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 17 augustus 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
22°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
17°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 18 augustus 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
22°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
12°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 19 augustus 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
20°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 18 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
12°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 20 augustus 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
21°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Helder
Helder
13°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Parkeergarage is oplossing voor Sportpaleis

In Deurne voert districtsraadslid Ariane Van Dooren (CD&V) actie over de parkeerproblemen van het Sportpaleis. Er is nog steeds een tekort aan parkeerplaatsen vindt ze en daarom wil ze de mogelijkheid van een parkeergarage laten onderzoeken.

Ondertussen zijn er al enkele verbeteringen gebeurt. Het bedrijfsvervoerplan dat werd gekoppeld aan de vergunning voor de Lotto Arena wil 30 procent van de bezoekers op het openbaar vervoer te krijgen. Het Sportpaleis biedt op haar site carpooling aan. En wie een ticket heeft voor een evenement, mag gratis met tram en bus. Dat dit alles ook effectief is, blijkt uit cijfers die het Sportpaleis bijna vier maanden geleden vrijgaf. 37,78 procent van de bezoekers maken ondertussen gebruik van het openbaar en collectief vervoer.

Maar op het moment dat er zowel in het Sportpaleis als in Lotto Arena iets gebeurt. Dan komen er zo’n 24.000 bezoekers en daarop is de parkeercapaciteit niet ingesteld. Iets wat ongetwijfeld voor problemen zorgt. Daarnaast zullen de werken aan de Oosterweelverbinding voor extra overlast zorgen. Dan verdwijnen de 750 plaatsen van de parking aan de Ten Eeckhovelei.

Maar er zijn nog andere oplossingen die, een beetje, kunnen helpen. Zo meld Leo Schuddinck van comité ’t Schijntje in Gazet van Antwerpen dat er soms nog plaats is op de parking aan de Carrettestraat, net over de brug richting Merksem. “Met goede signalisatie kan je de Sportpaleisgangers naar daar leiden”, meent hij.

Geef een reactie