Weer

Merksem
24 oktober 2017, 13:26
Meest bewolkt met regen
Meest bewolkt met regen
16°C
gevoelstemperatuur: 14°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 14 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
zonsopgang: 8:21
zonsondergang: 18:30
Verwachting 24 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
18°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 25 oktober 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
17°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
11°C
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 26 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
18°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
12°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
15°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
9°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 28 oktober 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
14°C
windsnelheid: 18 km/h W
Windstoten: 29 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 22 km/h NW
Windstoten: 29 km/h
 

Archief

Parkeergarage is oplossing voor Sportpaleis

In Deurne voert districtsraadslid Ariane Van Dooren (CD&V) actie over de parkeerproblemen van het Sportpaleis. Er is nog steeds een tekort aan parkeerplaatsen vindt ze en daarom wil ze de mogelijkheid van een parkeergarage laten onderzoeken.

Ondertussen zijn er al enkele verbeteringen gebeurt. Het bedrijfsvervoerplan dat werd gekoppeld aan de vergunning voor de Lotto Arena wil 30 procent van de bezoekers op het openbaar vervoer te krijgen. Het Sportpaleis biedt op haar site carpooling aan. En wie een ticket heeft voor een evenement, mag gratis met tram en bus. Dat dit alles ook effectief is, blijkt uit cijfers die het Sportpaleis bijna vier maanden geleden vrijgaf. 37,78 procent van de bezoekers maken ondertussen gebruik van het openbaar en collectief vervoer.

Maar op het moment dat er zowel in het Sportpaleis als in Lotto Arena iets gebeurt. Dan komen er zo’n 24.000 bezoekers en daarop is de parkeercapaciteit niet ingesteld. Iets wat ongetwijfeld voor problemen zorgt. Daarnaast zullen de werken aan de Oosterweelverbinding voor extra overlast zorgen. Dan verdwijnen de 750 plaatsen van de parking aan de Ten Eeckhovelei.

Maar er zijn nog andere oplossingen die, een beetje, kunnen helpen. Zo meld Leo Schuddinck van comité ’t Schijntje in Gazet van Antwerpen dat er soms nog plaats is op de parking aan de Carrettestraat, net over de brug richting Merksem. “Met goede signalisatie kan je de Sportpaleisgangers naar daar leiden”, meent hij.

Geef een reactie