Laatste reacties

Weer

Merksem
23 januari 2018, 4:38
Bewolkt
Bewolkt
8°C
gevoelstemperatuur: 6°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 75%
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 8:32
zonsondergang: 17:16
Verwachting 23 januari 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
10°C
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 januari 2018
dag
Meest bewolkt met regen
Meest bewolkt met regen
13°C
windsnelheid: 14 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
8°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 25 januari 2018
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
9°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
4°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 26 januari 2018
dag
Bewolkt
Bewolkt
8°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
2°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 januari 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
7°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
4°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
 

Archief

Parkeergarage is oplossing voor Sportpaleis

In Deurne voert districtsraadslid Ariane Van Dooren (CD&V) actie over de parkeerproblemen van het Sportpaleis. Er is nog steeds een tekort aan parkeerplaatsen vindt ze en daarom wil ze de mogelijkheid van een parkeergarage laten onderzoeken.

Ondertussen zijn er al enkele verbeteringen gebeurt. Het bedrijfsvervoerplan dat werd gekoppeld aan de vergunning voor de Lotto Arena wil 30 procent van de bezoekers op het openbaar vervoer te krijgen. Het Sportpaleis biedt op haar site carpooling aan. En wie een ticket heeft voor een evenement, mag gratis met tram en bus. Dat dit alles ook effectief is, blijkt uit cijfers die het Sportpaleis bijna vier maanden geleden vrijgaf. 37,78 procent van de bezoekers maken ondertussen gebruik van het openbaar en collectief vervoer.

Maar op het moment dat er zowel in het Sportpaleis als in Lotto Arena iets gebeurt. Dan komen er zo’n 24.000 bezoekers en daarop is de parkeercapaciteit niet ingesteld. Iets wat ongetwijfeld voor problemen zorgt. Daarnaast zullen de werken aan de Oosterweelverbinding voor extra overlast zorgen. Dan verdwijnen de 750 plaatsen van de parking aan de Ten Eeckhovelei.

Maar er zijn nog andere oplossingen die, een beetje, kunnen helpen. Zo meld Leo Schuddinck van comité ’t Schijntje in Gazet van Antwerpen dat er soms nog plaats is op de parking aan de Carrettestraat, net over de brug richting Merksem. “Met goede signalisatie kan je de Sportpaleisgangers naar daar leiden”, meent hij.

Geef een reactie