Laatste reacties

Weer

Merksem
24 januari 2018, 10:19
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 9°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 22 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
zonsopgang: 8:31
zonsondergang: 17:18
Verwachting 24 januari 2018
dag
Meest bewolkt met regen
Meest bewolkt met regen
14°C
windsnelheid: 22 km/h ZZW
Windstoten: 40 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
7°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 25 januari 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
10°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
4°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 26 januari 2018
dag
Bewolkt
Bewolkt
8°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
3°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 27 januari 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
8°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
4°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 28 januari 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
10°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
8°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Berghond in Franse Alpen valt wandelaar aan

Merksemenaar Ronny Van den Bleeken (63)werd in de Franse Alpen-regio Maurienne tot bloedens toe in zijn achterwerk gebeten door een Pyrenese berghond. De herdershonden worden daar massaal ingezet om schapenkuddes tegen wolven te beschermen. Maar toeristenorganisaties klagen dat deze ‘patous’ deze zomer opvallend agressief uit de hoek komen.

Tijdens een bergwandeling werd de weg van Ronny en zijn vrouw plots verspert door een kudde schapen, bewaakt door drie patous. De herder zelf was nergens te bespeuren. Om de kudde heen lopen was mogelijk, maar dan moest het koppel een heel eind klimmen of dalen. Op dat moment was er geen probleem, de honden keken, maar deden niets. Aan de andere kant gekomen wou Ronny een foto nemen van de schapen. En toen liep het mis.

Ronny’s foto was amper gemaakt, of een van de honden beet hem in het achterwerk. Tegelijkertijd vielen de twee andere honden aan en wierpen ze hem op de grond. De toegetakelde Merksemnaar moest bloedend en met gescheurde short nog helemaal naar zijn auto op de parking voortlopen. In totaal kreeg Ronny vier beten, waarvan twee genaaid moesten worden omdat ze te diep waren.

Mogelijk is de aanval van de honden geen alleenstaand geval want in het naar beneden rijden kruisten ze een ambulance, die gealarmeerd was door een Franse toerist die net na Ronny door dezelfde herdershonden was gebeten. Ronny heeft een klacht ingediend bij de gendarmerie, die proces-verbaal opstelde. De gendarmen vroegen of de hond die als eerste aanviel, een zwarte bles op zijn kop had. Dat wekt het vermoeden dat het om een dier met een strafblad gaat.

Geef een reactie