Weer

Merksem
20 augustus 2017, 0:32
Helder
Helder
16°C
gevoelstemperatuur: 14°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 72%
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 6:35
zonsondergang: 20:56
Verwachting 19 augustus 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
19°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 47 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
13°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 20 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
20°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 14 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
12°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 21 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
21°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 7 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
14°C
windsnelheid: 4 km/h O
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 22 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
24°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
16°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 23 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
28°C
windsnelheid: 4 km/h OZO
Windstoten: 7 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
16°C
windsnelheid: 4 km/h ZO
Windstoten: 7 km/h
 

Archief

JongCD&V voor meer vuilbakjes

Afgelopen zaterdag was er een actie van JongCD&V Merksem voor meer vuilbakjes (of papiermanden zoals men het officieel noemt) op de openbare weg. Er staan er al een aantal, maar het zouden er meer moeten zijn. En diegene die er staan zouden iets meer leeggemaakt mogen worden. De christendemocratische jongeren kregen enkel positieve reacties en verschillende voorbijgangers gaven zelf voorbeelden aan van het gebrek aan vuilnisbakjes. Zo was er een dame die nog diezelfde ochten 10 minuten had rondgelopen vooraleer ze een zakje met het kakje van de hond kon weggooien. Er zijn leukere dingen om zo lang mee rond te lopen.

De Merksemse JongCD&V-ers hadden zich opgesteld aan de Match aan de Maantjessteenweg. De passanten kregen een flyertje met hun opmerkingen en eisen. Iedereen werd ook uitgenodigd om een papiertje in een vuilbakje te gooien. Diegenen die scoorden kregen een sleutelhanger. Niet vanzelfsprekend door de wind.

Nog deze week krijgen de schepenen van de districtsraad de eisen van JongCD&V in hun mailbox. Ook naar enkele Antwerpse schepenen worden de eisen gestuurd. JongCD&V Merksem vraagt zich bijvoorbeeld af waarom er op de eerste plannen van de Laaglandlaan (deel2 – tussen Maantjessteenweg/Ringlaan en Kroonplein) wel banken worden voorzien, maar geen vuilbakjes. Je mag dus even zitten en uitrusten tijdens een wandeling, maar als je iets drinkt of een koek of zo eet, moet je met het blikje of papiertje blijven zitten. De uitleg van de experts op de hoorzitting over deze heraanleg enkele weken geleden was niet echt overtuigend. “Toen we in groepjes de plannen bekeken kwam één van de verantwoordelijke erbij. Toen de vraag gesteld werd over de vuilbakjes liet die zich ontvallen dat het toch beter is om eens een blikje op je vensterbank te vinden dan een overvolle vuilbak voor de deur. Volgens JongCD&V is het antwoord een vuilbak die tijdig wordt leeggemaakt.” aldus Hans Bogaert, voorzitter van de lokale afdeling.

Want vuilbakjes plaatsen alleen is niet voldoende. Ze moeten ze ook leeghalen en er moet cordater opgetreden worden wanneer er sluikstorten worden gemeld. Hans Bogaert “Waarom worden de vuilbakjes trouwens in het weekend leeggemaakt. Net voor we de actie begonnen werd het vuilbakje aan de bushalte van het Match filiaal leeggemaakt. Vaak zie ik dat de vuilbakjes op zondag worden leeggemaakt. Dit zijn allemaal overuren, kan men voor hetzelfde geld niet iemand aannemen die zich enkel en alleen bezig houd met de vuilbakjes.”

Geef een reactie