Weer

Merksem
18 augustus 2017, 1:21
Helder
Helder
18°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 7 km/h
zonsopgang: 6:33
zonsondergang: 20:58
Verwachting 18 augustus 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
21°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Deels bewolkt met buien
Deels bewolkt met buien
13°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 19 augustus 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
20°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
13°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 20 augustus 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
20°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 21 augustus 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
21°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
15°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 22 augustus 2017
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
24°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
16°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 18 km/h
 

Archief

Brand in opslagplaats aan Oostkaai

Gisteren, 1 januari, iets voor 12 uur kreeg de brandweer melding van een brand in een magazijn op de hoek van de Oostkaai en de Vaartkaai. Er werd een zware rookontwikkeling gemeld. Dankzij een snelle interventie kon erger vermeden worden.

Bij aankomst van de brandweer was er effectief een zware rookontwikkeling iebherr en begonnen de vlammen net uitslaand te worden boven één van de 2 grote toegangspoorten tot het gebouw, gelegen aan de kant Vaartkaai. Onmiddellijk voelde men dat de poort waar het vuur woedde gloeiend heet stond. Waarschijnlijk ligt een kortsluiting bij de bediening van deze poort aan de oorsprong van de brand.

Via de andere poort werd een toegang gemaakt tot het met dikke rook gevulde magazijn, terwijl men aan de andere kant van het gebouw, aan de kant Oostkaai een toegang gemaakt had via de burelen. Ook hier hing reeds rook. De brandweer kon de brand snel onder controle krijgen. De (rook)schade in het getroffen magazijn is groot, maar het gebouw bleef toch grotendeels gevrijwaard. Niemand raakte gewond.

Mocht de brand enkele minuten later opgemerkt geweest zijn, dan had het vuur zich razendsnel kunnen verspreiden in het magazijn, dat deel uitmaakt van een aaneengesloten gebouwencomplex waarin verschillende firma’s gevestigd zijn. In een naastgelegen bedrijf hing reeds wat rook. Dit magazijn werd op natuurlijke wijze verlucht.

Geef een reactie