Laatste reacties

Weer

Merksem
23 januari 2018, 4:42
Bewolkt
Bewolkt
8°C
gevoelstemperatuur: 6°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 75%
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 8:32
zonsondergang: 17:16
Verwachting 23 januari 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
10°C
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 januari 2018
dag
Meest bewolkt met regen
Meest bewolkt met regen
13°C
windsnelheid: 14 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
8°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 25 januari 2018
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
9°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
4°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 26 januari 2018
dag
Bewolkt
Bewolkt
8°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
2°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 januari 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
7°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
4°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
 

Archief

Brand in opslagplaats aan Oostkaai

Gisteren, 1 januari, iets voor 12 uur kreeg de brandweer melding van een brand in een magazijn op de hoek van de Oostkaai en de Vaartkaai. Er werd een zware rookontwikkeling gemeld. Dankzij een snelle interventie kon erger vermeden worden.

Bij aankomst van de brandweer was er effectief een zware rookontwikkeling iebherr en begonnen de vlammen net uitslaand te worden boven één van de 2 grote toegangspoorten tot het gebouw, gelegen aan de kant Vaartkaai. Onmiddellijk voelde men dat de poort waar het vuur woedde gloeiend heet stond. Waarschijnlijk ligt een kortsluiting bij de bediening van deze poort aan de oorsprong van de brand.

Via de andere poort werd een toegang gemaakt tot het met dikke rook gevulde magazijn, terwijl men aan de andere kant van het gebouw, aan de kant Oostkaai een toegang gemaakt had via de burelen. Ook hier hing reeds rook. De brandweer kon de brand snel onder controle krijgen. De (rook)schade in het getroffen magazijn is groot, maar het gebouw bleef toch grotendeels gevrijwaard. Niemand raakte gewond.

Mocht de brand enkele minuten later opgemerkt geweest zijn, dan had het vuur zich razendsnel kunnen verspreiden in het magazijn, dat deel uitmaakt van een aaneengesloten gebouwencomplex waarin verschillende firma’s gevestigd zijn. In een naastgelegen bedrijf hing reeds wat rook. Dit magazijn werd op natuurlijke wijze verlucht.

Geef een reactie