Kenny De Haes wint

Kenny De Haes (Chocolade Jacques) heeft dinsdag de 82e Schaal Sels (cat. 1.1) gewonnen. De 22-jarige renner ontsnapte op 1,5 kilometer voor de aankomst uit het peloton. De Nederlander Stefan Van Dijk (Team Wiesenhof) won de pelotonssprint en werd tweede, de Australiër Robbie McEwen (Predictor-Lotto) eindigde derde.

Om 12u30 vertrokken de 25 ploegen op de Nieuwdreef. 189 deelnemers Al na 7 van de bijna 200 kilometers zonderden zich achttien renners af. Een twintig kilometer verderop moest Alain Van Katwijk (NL) lossen. De overige 17 haalden een voorsprong tot maximaal 35 seconden. Na 50 kilometer koers kwam alles opnieuw samen.

Het tempo stokte dan wat in de grote groep, op enkele kleine schermutselingen na, om opnieuw de hoogte ingejaagd te worden bij de passage aan de Nederlandse polders op een 80 kilometer van de finish. Daar spatte het peloton uiteen. Het teken voor vijf man om het tempo nog wat meer op te drijven. Dat waren Preben Van Hecke, de laureaat van vorige editie, met Stijn Hoornaert, en de Nederlanders Floris Goesinnen, Bas Gilling en Arne Hassink. Zij kregen een maximale voorsprong van om en bij de twee minuten.

De vijf leiders mochten de vier plaatselijke ronden van elk 6,7 kilometer aansnijden met een voorsprong van anderhalve minuut op een peloton, waarin de renners van Unibet.com het tempo regelden. De vijf werden ingehaald en terwijl iedereen zich opmaakte voor een massaspurt zette Kenny Dehaes op anderhalve kilometer van de eindmeet een demarage in. De rest reageerde net iets te laat waardoor Dehaes uitgebreid het zegegebaar kon maken.

De top 10

  1. Kenny De Haes
  2. Stefan van Dijk (Ned)
  3. Robbie McEwen (Aus)
  4. Jeremy Hunt (GBr)
  5. Kenny van Hummel (Ned)
  6. Robert Wagner (Dui)
  7. Gediminas Bagdonas (Lit)
  8. Janek Tombak (Est) 
  9. René Haselbacher (Oos) 
  10. Martijn Maaskant (Ned)

Meer informatie over Kenny De Haes vindt u hier.
Meer informatie over Schaal Sels vindt u hier of op deze site.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.