Borsbeek Sport – FC Merksem

Wedstrijd van zondag 20 april 2008.

FC Merksem nam in twee wedstrijden de maat van Borsbeek. Vorige week werd gewonnen met 2-1. Geen ideale uitgangspositie, want een doelpunt op verplaatsing kon van belang zijn.

Maar Borsbeek kon Merksem eigenlijk niet verontrusten. Reeds van in het begin drukte Merksem Borsbeek op de eigen helft terug. De Merksemse aanvalsdrift was slechts te stuiten door een reeks overtredingen. Eerst was de paal, net als vorige week, nog spelbreker, maar in de 21ste minuut kende Merksem eindelijk wat geluk. Een voorzet van Vermeulen week af op een verdediger. Door het effect en de wind botste de bal over de verraste thuiskeeper in doel.

Merksem trachtte meteen door te drukken en de Borsbeekse verdediging had letterlijk handen en voeten nodig om de Merksemse aanvallers af te stoppen. Dat resulteerde al snel in een tweede gele kaart voor een thuisverdediger.

Merksem verzuimde een aantal goede mogelijkheden uit te spelen en Borsbeek kwam na de rust zowaar met tien tegen elf wat meer in de wedstrijd. Zonder echter kansen af te dwingen. Eerst hield de paal Merksem nog van een tweede doelpunt, maar een kwartier voor tijd nam El Assati alle twijfel weg. Hij nam een voorzet van Dalle prachtig ineens op de slof en zijn knal liet de thuisdoelman kansloos. Merksem nam wat gas terug en in de slotminuten kon Borsbeek nog milderen.

Merksem was duidelijk de betere ploeg en mag verdiend verder voetballen.

De laatste hindernis naar 3de provinciale vormt Sint-Amands, een van de sterkste ploegen uit de eindronde. Het worden nog twee moeilijke wedstrijden, maar Merksem is op zijn best tegen goed voetballende ploegen. Wie het best met druk kan omgaan, heeft goede kansen.

Alle Merksemse supporters worden zondag, 27 april, om 15u aan de Gasthuishoevestraat verwacht om hun ploeg aan te moedigen. Onze jongens zullen hun steun goed kunnen gebruiken.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.