Begroting Antwerpen : Nieuw sportpark

Vorige week heeft het Antwerpse schepencollege de ontwerpbegroting 2009 en de financiële meerjarenplanning tot 2013 goedgekeurd. De begroting ligt in november voor op de gemeenteraad. De prioriteiten voor de meerjarenplanning en de begroting 2009 in Antwerpen zijn hoogstaande ruimtelijke ordening en stedenbouw, een propere stad, extra kinderopvang, inhaalbeweging voor schoolgebouwen, het nieuwe voetbalstadion, energie- en milieumaatregelen en betere onthaalruimten in de politiekantoren.

Enkele opvallende items zijn de plannen voor meer groen en water in de stad, een open oproep voor de vernieuwing van het Stadspark en een nieuw groot sportpark in Merksem, zes nieuwe kinderdagverblijven die jonge gezinnen moeten overtuigen om in de stad te blijven of om er te komen wonen, het initiatief rond samenaankoop van burgers voor dakisolatie of zonnepanelen, communicatiecampagnes over Antwerpen als winkelstad en subsidies voor burgers die hun kat onvruchtbaar laten maken.

Daarnaast zijn er de al langer geplande uitgaven in 2009 voor onder meer de informatiecampagne over de heraanleg van de Scheldekaaien, de renovatie van het Red Star Line gebouw, de afronding van de bouw van het Museum aan de Stroom en de bouw van het cultuurcentrum in Hoboken.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.