Heraanleg Laaglandlaan deel 1

De eerste fase van de heraanleg Laaglandlaan (deel 1) is bijna afgewerkt. Aansluitend begint de aannemer met de heraanleg van het gedeelte tussen de volkstuinlei en het Kastanjeboomplein.

In de week van 8 december begint de aannemer met de werken aan de tweede fase. De werkwijze is nagenoeg dezelfde als in de eerste fase. Na het opbreken van de rijweg plaatst de aannemer nieuwe riolering. Vervolgens wordt de fundering in de rijweg gelegd. Daarna volgen afbraak en heraanleg van voetpaden en parkeervakken.

Tijdens de werken is de straat in principe niet toegankelijk met de wagen. De aannemer is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan voertuigen. Garages en garageboxen blijven in de mate van het mogelijke toegankelijk. Het Kastanjeboomplein is voor de bewoners steeds bereikbaar. Hou er wel rekening mee dat het verkeer van en naar het plein tijdelijk over één rijstrook zal verlopen.

Na de rioleringswerken zal er zo snel mogelijk een tijdelijk overrijdbare fundering worden aangelegd. Hou er echter rekening mee dat je woning gedurende een periode van enkele weken niet met de wagen te bereiken is. De aannemer zal ervoor zorgen dat de rijweg tijdens de eindejaarsperiode berijdbaar is zodat woningen bereikbaar zijn.
Voetpaden worden pas opgebroken als de overrijdbare verharding aangelegd is. De voetpaden blijven gedeeltelijk begaanbaar.

Voor de hele duur van de werken zijn er omleidignen voorzien:

  • Voor het autoverkeer: via het Laar (Ekeren), Kapelsesteenweg, Bredabaan en Ringlaan
  • Voor (brom)fietsers: via Michiel De Swaenstraat, Hadewijchstraat, Alkstrat, Kwadeveldenplein, Ganssstraat, Zilvermeeuwstraat, Kwadeveldenstraat
  • Buslijn 33: Tijdens deze en de volgende fases verdwijnen de haltes ‘Volkstuinlei’ en ‘Kwadevelden’ tijdelijk. De tijdelijke eindhalte van buslijn 33 is halte ‘Laaglandlaan’ ter hoogte van de Korte Bremstraat.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.