Voor ambulance door het rood, total loss

Op 20 december reed de Merksemse Carl Reusen door het rood. Niet zomaar, maar om uit te wijken voor een ambulance. Indien hij dit niet deed, kon deze niet door. Spijtig genoeg kwam er een auto uit de zijstraat en kwam het tot een aanrijding. De auto van Carl is total loss. De verzekeringsmaatschappij wil de Merksemenaar niet vergoeden want: ” Hij reed door het rood”.

Nochtans vertelt Flor Koninkx, ex-rijkswachter en verkeersdeskundige in GvA: “Door het rood rijden is en blijft een overtreding. Maar het kan als je moet uitwijken voor een ambulance.”

Bij het ongeval kwam de politie ter plaatse, Carl en de andere chauffeur vulden het aanrijdingsformulier in. Nadien ging Carl op zoek naar de ambulancier die er getuige van was dat hij voor de ambulance uitweek. De man heeft meteen een verklaring op papier gezet.

Carl zoekt momenteel uit of en hoe hij verdere stappen neemt.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.