Sportclubs kunnen vaker terecht in Groenendaalcollege

Antwerpse sportclubs kunnen voortaan nog meer gebruik maken van de sporthal van het Groenendaalcollege in Merksem. De stad sloot in 2008 een samenwerkingsovereenkomst met verschillende scholen om schoolsportinfrastructuur open te stellen buiten de schooluren. De overeenkomst met het Groenendaalcollege wordt nu uitgebreid met extra uren.

Na overleg werden de uren wanneer de stad gebruik kan maken van de sporthal van het Groendaalcollege uitgebreid. Deze uitbreiding gebeurde voor alle weekdagen en zaterdag. Vanaf nu staat de sporthal ook ter beschikking van de stad tijdens de periode april tot en met juni. Regelmatig blijft de sporthal open tot 24 uur.

Om het tekort aan multifunctionele sportinfrastructuur in Antwerpen aan te pakken, wil de stad samenwerken met scholen van alle netten om hun beschikbare sportinfrastructuur maximaal open te stellen voor het publiek na de schooluren en in het weekend. Zo kan de bestaande sportinfrastructuur maximaal benut worden.

Op dit moment zijn er vier scholen waarmee de stad een dergelijke overeenkomst heeft, namelijk het Koninklijk Atheneum Berchem, het Groenendaalcollege in Merksem, het Pius X-instituut in Antwerpen en de Sint-Ludgardisschool Antwerpen. De gesprekken met SIVO in Berchem zitten momenteel in een vergevorderd stadium.

Met dit project krijgt niet enkel de burger meer plaats om te sporten, ook het imago van de scholen krijgt een positieve en sportieve stimulans. De stad sluit een overeenkomst op maat met de verschillende scholen zodat de sportinfrastructuur na de schooluren in beheer komt van de stad. Op die manier wordt de accommodatie aan voordelige tarieven aangeboden aan de burger en draagt het project bij aan een sportief en open imago van de scholen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.