Sociale kruidenier

Gisteren was er de plechtige opening van sociale kruidenier tWinkeltje. Samen met districtsschepen Koen De Cock (CD&V) waren Sus Schrauwen en Annemie Verhoeven van het ACW aanwezig bij de opening van de winkel voor mensen die het financieel iets minder hebben. De sociale kruidenier is een initiatief van ACW Merksem. In de winkel worden verschillende levensmiddelen goedkoper en in kleinere hoeveelheden verkocht.

Naast de winkel is er ook een ruimte waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waaraan in de toekomst ook een verenigingsleven gekoppeld wordt. Hierdoor worden nieuwe sociale netwerken gecreëerd. In de beginfase is het tWinkeltje elke donderdag tussen 14u en 17u open. De winkel vind je in het Gildenhuis aan de Gildenstraat 10a.

Zo’n 20 vrijwilligers zijn betrokken bij de werking van tWinkeltje. Ze houden zich bezig met de aankopen, stockbeheer, het open houden van de winkel, … Op langere termijn wil tWinkeltje ook tewerkstellingskansen creëren voor hun doelgroep.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.