JongCD&V Merksem gaat voor veilig verkeer

Op 1 september ’s ochtends hielp JongCD&V Merksem de kinderen en ouders van de kleuter en lagere school van Sint-Eduardus op de Bredabaan oversteken. Met hun actie willen de jongeren aandacht vragen voor de veiligheid. Onlangs ondertekende JongCD&V Merksem ook al de ‘Go for Zero’ campagne.

Buiten deze actie, die later nog een vervolg krijgt op een andere locatie, stuurden de jongeren ook een open brief naar het districtsbestuur. Met hun brief willen ze enkele pijnpunten en oplossingen aanhalen rond verkeersveiligheid in schoolomgevingen.

Ze vragen de beleidsmakers extra aandacht te schenken aan de schoolgaande jeugd bij de vernieuwing van de Bredabaan. Zo stellen ze voor om het voetpad ter hoogte van het zebrapad te verbreden opdat deze de stroom leerlingen kan opvangen en tevens de goede doorstroming van de Bredabaan kan verzekeren.

Daarnaast wordt er ook gevraagd in de omgeving van Virgo Mariade ruimte rond het zebrapad te vrijwaren van obstakels die de zichtbaarheid kunnen belemmeren. Men heeft het hier voornamelijk over auto’s die te dicht bij het zebrapad staan.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.