8 jaar voor misbruik dochter en vriendinnetje

De Antwerpse strafrechter heeft een 50-jarige man uit Merksem veroordeeld tot acht jaar cel en een terbeschikkingstelling van de regering gedurende tien jaar. Hij had zijn dochtertje van 12 en haar vriendin seksueel misbruikt en deelde dat met andere mannen via een webcam.

Op 24 juni kwam een vriendinnetje van de dochter van de beklaagde logeren. De man had haar ’s nachts wakker gemaakt en meegetroond naar de kelder. Hij filmde haar terwijl ze zich van hem moest uitkleden. Daarna had hij haar op zijn schoot getrokken en zichzelf bevredigd. Via de webcam volgde een andere man de feiten. De beklaagde bedreigde het meisje met de dood als ze het aan iemand zou vertellen.

Ze deed dat toch en er volgde een klacht. Tijdens het onderzoek bleek dat hij ook zijn dochter al een tijd misbruikte. Hij stuurde haar een sms’je als ze naar de kelder moest komen. Daar filmde hij de seksuele handelingen die ze bij hem stelde in ruil voor geld. Volgens het meisje gebeurde dat ongeveer twee keer per week en chatte hij soms met een andere man die op dat ogenblik net hetzelfde deed met een ander kind.

De beklaagde moet het vriendinnetje en haar ouders 3.500 euro schadevergoeding betalen. Zijn dochter kreeg voorlopig één euro toegekend en er werd een deskundige aangesteld om haar schade te begroten.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.