OLSE doet het goed op Kampioenschap van Vlaanderen

De OLSE delegatie op het Kampioenschap van Vlaanderen: Cadetten – Scholieren te Huizingen heeft het allesbehalve slecht gedaan. Voornamelijk een jonge de-legatie die op deze manier voor de eerste keer kennis maakte met een groter kampioenschap. Voor sommige scholieren was het dan weer de laatste keer dat ze mochten deelnemen, vermits zij volgend seizoen tot de juniorscategorie behoren. Dat in deze generatie Olseërs weer talent zit, hebben zij alvast bewezen in Huizingen.

De weergoden waren de organisatie alvast goed gezind, maar of de stralende zon en de wind altijd in het voordeel van de atleten waren, valt over te discussiëren.

In de derde en laatste reeks van de 400m cadetten dames liep 1ste jaars Rani Baillievier naar een schitterende 3de plaats na een spannende wedstrijd. Rani liep over haar baanronde 60”39 en bleef daarmee maar enkele honderdsten van de titel (60” 15) verwijderd. Later op de dag startte ze ook nog bij de 80m horden. Hier liep Rani naar een 5de plaats in haar reeks. Haar 13” 73 was goed voor de 10de tijd van alle deelnemers.

Een andere eerstejaars cadet, Dries Van Gelder, combineerde eveneens beide loopnummers, 400m en 100m horden. Dries liep tijdens de 400m in de tweede reeks een verstandige wedstrijd en werd daarvoor beloond met een nieuw persoonlijk record. Zijn 56”42 was goed voor de 8ste tijd van alle deelnemers. Op de 100m horden bleef hij net boven zijn Persoonlijk Record. Met 16”64 eindigde hij 7de in de uitslag.

Een andere knappe prestatie van een cadet was deze van Vincent Ducene. Vincent was in de ochtend met een sprong van 5m57 reeds 6de geworden bij het verspringen. In de namiddag nam deze tweedejaars deel aan het hoogspringen. In een spannende competitie eindigde hij met een sprong van 1m73 op de vierde plaats. Vincent heeft de voorbije weken geregeld bewezen dat hij regelmatig springt, maar ook nog een grote groeimarge heeft in de toekomst.

Tweedejaars scholier Michiel Hannes begon met vertrouwen aan zijn speer competitie. Nadat hij reeds enkele mooie worpen uit zijn mouw schudde bij het ingooien, zetten hij deze reeks verder tijdens zijn competitie. Michiel eindigde op een knappe 7de plaats met een worp van 48m44. Dit nieuwe persoonlijk record is ook goed voor deelname aan het Belgisch Kampioenschap en tevens de 8ste prestatie aller tijden op de Olse ranking.

Ook bij het polsstokspringen cadetten dames stond een Olse atlete tussen de deelneemsters. 1ste jaars Céline Bruyndonck wist telkens bij haar eerste poging over 2m10 en 2m30 te springen. Daarmee evenaarde ze haar persoonlijk record. Ze faalde 3 keer op 2m50 en beëindigde als 7de de competitie.

Olse had ook een tweede speerwerper in competitie. Tweedejaars cadet Tom Gysbrechts wierp zijn speer 34m16 ver. Hiermee eindigde Tom op de 11de plaats

Eerstejaars cadet Wachira Narongsack liep in de ochtend de reeksen van de 100m. Wachira eindigde als 6de in de derde reeks. Zijn 12”79 was dan ook niet voldoende om later op de dag de finale te lopen. Later op de middag nam hij nog wel deel aan de 200m. Ook hier bleef Wachira met zijn behaalde 26”75 ver boven zijn PR (25”63), dat hij liep tijdens de BvV begin mei.

Net als Wachira, nam scholier Jozef Michee Kikota deel aan de spurtnummers. Ook hij liep in de ochtend de reeksen van de 100m. Met 11”67 bleef hij nipt boven zijn SB, maar deze tijd was wel voldoende om in de namiddag de finale te mogen lopen. Hierin eindigde deze tweedejaars op de 7de plaats in 11”71. Negentig minuten later moest Jozef terug in de startblokken kruipen om de 200 meter te lopen. Met 23”72 bleef hij ver boven zijn PR van vorig jaar.

1ste jaars cadet Dante Blockx liep in haar eerste kampioenschap de 200m. Met 28”42 bleef Dante 1” boven haar PR dat ze eerder dit seizoen had gelopen.

Ook 2de jaars scholier Britt Acke liep tijdens de reeksen van de 100m met 13”80 een tijd die ver boven haar PR lag. Hiermee kon ook zij zich niet plaatsen voor de finale, die later op de dag werd gelopen.

Tot slot startte 2de jaars cadet Joyce Bevers op de 800m tijdens dit kampioenschap. Joyce eindigde na 2’35”23 op de 8ste plaats. Hiermee bleef ook zij 5” boven haar PR van vorig seizoen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.