Persberich​t kartel sp.a-Groen Merksem: uitstel werken Burg. J. Nolfplein

Gisteren dinsdag 2 oktober werd door een onvoorzien schorsingsverzoek bij de Raad van State, de start van de werken aan het Burgemeester J. Nolfplein stilgelegd. sp.a-Groen reageren op deze schorsing met onderstaand persbericht.

Dit schorsingsverzoek werd ingeleid door een aannemer die de werken niet kreeg toegewezen.
De geplande infovergadering in het districtshuis over de eerste fase van de werken aan de Bredabaan en het Burgemeester J. Nolfplein kon daarom vanavond niet doorgaan.

Op deze vergadering zou de aannemer voorgesteld worden en zouden een aantal praktische afspraken gemaakt worden met winkeliers en omwonenden.

Ook de eerste spadesteek, voorzien op 13 oktober, gaat niet door omdat de uitspraak van de Raad van State pas eind oktober verwacht wordt.

Het kartel sp.a-Groen Merksem betreurt het uitstel van de werken omdat Merksem en zijn bevolking al lang vragende partij zijn voor deze werken die ook de eerste fase inluiden voor de heraanleg van de Bredabaan. Het kartel sp.a-Groen begrijpt dat procedures moeten gevolgd worden en dat we nu moeten wachten op de uitspraak van de Raad van State.

Het kartel sp.a-Groen hoopt wel dat deze procedure niet leidt tot een te lange vertraging in de werken en dat Merksem en zijn inwoners niet het slachtoffer worden van een procedureslag zonder uitzicht.

Voor het kartel sp.a-Groen Merksem

Gilbert Verstraelen (sp.a Merksem), Karin Staes (Groen Merksem), Dominique Kums (voorzitter sp.a-Merksem)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.