Buurtrestaurant Stroboertje

Nog even en je kan terecht in het nieuwe sociale restaurant van Buurthuis Stroboertje.

Je hebt het misschien al gemerkt, sinds enige tijd zijn er werken bezig in het pand gelegen aan de Bredabaan 531. Er hangt tevens de naam van het om de hoek gelegen buurthuis Stroboertje aan het raam. In dit pand kan je binnenkort terecht voor het sociale restaurant van het buurthuis.

“De ruimte in de Deurnsebaan werd te klein voor de open keuken en de voedselbedeling samen”, laat Didier Vande Cauter weten, “Vandaar dat we er voor gekozen hebben om een nieuw pand te huren, speciaal voor het restaurant. Het pand in de Deurnsebaan blijft de locatie voor de voedselbedeling. Het pand op de Bredabaan wordt een Buurtresataurant.”

In het restaurant worden de maaltijden bereid door een vrijwilliger, een gepensioneerde kok. De maaltijd bestaat uit soep, hoofdgerecht en dessert. Daarnaast kan men gratis water drinken of andere dranken tegen democratische prijzen nuttigen.

Een complete maaltijd kost 8 euro. 60-plussers betalen 5 euro en voor de meest hulpbehoevende klanten kost het amper 3 euro. “Zowat 90 procent van onze klanten zijn niet actief op de arbeidsmarkt. 60 tot 70 procent zijn senioren en een derde van onze klanten leef in collectieve schuldbemiddeling of worden begeleid door het OCMW . Maar iedereen is welkom.”

In het buurthuis/buurtrestaurant kan je terecht voor voedselhulp,jaarlijks worden ongeveer 18.760 voedselpakketten aangeboden. Maar ook voor hulp inzake opleiding, sociale hulp en verschillende activiteiten. Er zijn ook samenwerkingen met verschillende verenigingen en scholen. Er is zelfs een computerhoek om de digitale kloof te dichten.

Begin april organiseert het buurthuis opnieuw een Merksem Zingt! en rommelmarkt. Meer info vindt u hier.

2 comments on “Buurtrestaurant Stroboertje

  1. liliane de groote

    ik zou willen vragen of er in merksem een kerstmaal is voor daklozen en of er daar nog vrijwilligers voor nodig zijn, wanneer dit kerstmaal is, hoelang de vrijwilligers daar aanwezig moeten zijn,…
    liliane de groote

  2. jef

    beste, hier jef, mag ik beleeft vragen waar en wannèèr , er voedselpakken verdeel worden en ,enhoe men daar ;wat kan bekomen;met vel danken tot ziens gr , dat rest in Merksen, is dat gans de week open ,voor aan die prijs te èten met veel dank jef

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.