OLSE AC deed het goed op IFAM meeting

Ondanks de slechte weersomstandigheden werden zaterdag knappe prestaties geleverd op de  vierde IFAM meeting.  In de loop van de middag waren de temperaturen  nog aangenaam, maar naarmate de meeting vorderde werden de winterjassen en extra truien uit de sportzakken getoverd. Ook andschoenen en mutsen waren terug uit de kast gehaald.

De wispelturige wind, die opgemeten werd tijdens de vele reeksen van de sprintnummers, bleef wel steeds onder de toegelaten 2 m/sec. De ene reeks kreeg te maken met tegenwind, terwijl de  atleten van een volgende reeks een voordeel hadden door de rugwind. De slechte weersomstandigheden beletten onze Olseërs niet om  knappe prestaties neer te zetten.

Eline Berings won overtuigend de snelste reeks van de 100mH. Zij liep 13”16 met een tegenwind van 0.6m/sec. Deze studente psychologie aan de Gentse universiteit was alvast tevreden met haar prestatie in koude weersomstandigheden.

Na een spectaculaire laatste ronde tijdens de 1500m overschreed Pieter-Jan Hannes als 4de de aankomst in een nieuw Persoonlijk Record en nieuw Clubrecord, 3’38”87. Met deze tijd behaalde hij ook zijn selectie voor het EK beloften in het Finse Tampere (11 tot 14 juli).

Ondanks dat zijn speer bleef steken op 68m74, waarmee Thomas Smet niet tevreden was, mocht hij later op de avond de bloemen als winnaar in ontvangst nemen. Thomas zal de komende weken uitkomen in enkele internationale wedstrijden, zowel in Duitsland als in Nederland.

Eerder op de dag had scholier Sebbe Francken reeds een sterke prestatie neergezet in zijn reeks van de 800m. Hij behaalde in de derde van de elf voorziene reeksen de overwinning in een sterke 1’54”93. Daarmee is hij slechts de derde Olse scholier die in deze leeftijdscategorie onder de 1’55” duikt. Het clubrecord van Guy Van Den Dorpe (1’54”66), dat reeds dateert van 1982, houdt nog steeds stand. Maar nog voor hoelang?

Scholier Joppe Geluykens presteerde, ondanks een hectische wedstrijd die laat op de avond in slechte omstandigheden gelopen werd, eveneens sterk. Ook hij liep met 4’03”18 een nieuw PR. Hij eindigde 2de in zijn reeks. Hiermee komt hij op de derde plaats in de TTAT van Olse, achter Pieter-Jan Hannes (3’53”81) en Soufiane Bouchikhi (3’57”67).

Naast Joppe liepen ook Lahsene Bouchikhi en Mohamed El Jafoufi een wedstrijd over 1500m in het
naprogramma. Lahsene startte in de eerste van de zeven reeksen. Hij kon zichzelf geen verjaardagscadeau schenken, want met zijn 3’58”26 eindigde hij pas 16de in zijn reeks. Ook Mohamed had een slechte dag. In de zesde reeks eindigde hij als 15de in 4’27”10. Een tijd die eveneens ver boven zijn PR ligt. Inspanningen en trainingsijver worden spijtig genoeg niet altijd beloond.

Terwijl Joppe, Lahsene en Mohamed laat op de avond deze meeting mochten afsluiten, kwamen de spurters reeds ‘s middags in actie. Bij de dames stonden er zeven reeksen 100m en 200m op het programma. Bij de heren stonden er zelfs negen en tien reeksen geprogrammeerd.

Juniore Elien Eysackers liep in de zesde reeks van de 100m naar een sterke 13”22, met een lichte meewind van +0.7. Meteen goed voor een nieuw PR. Met een tegenwind van 1.7 bleef Elien slechts drie hondersten boven haar PR op de 200m. In Oordegem liep ze 26”72, wel goed voor een SB.

Ook Yahnick Lossie liet mooie tijden noteren op de 100m en 200m. Met een tegenwind van 0.6 won hij de derde reeks in 11”17. Bij zijn 200m had hij een meewind van 0.7. Hij liet hier een tijd noteren van 22”25, waarmee hij net boven zijn PR (22”18) bleef.

Junior Dylan Calluy bleef met 22”60 ook net boven zijn PR (22”54), en dit met een tegenwind van 1.9m/sec. Hij eindigde als 2de in zijn reeks.

Alle info over deze organisatie, beelden van de verschillende wedstrijden en uitslagen kan je bekijken op http://www.ifam.be/ en http://www.atni.be/

Tekst OLSE AC

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.