Preben Vanhecke wint Antwerpse Havenpijl

Na 183,5 km heeft Preben Van Hecke zondag de Antwerpse Havenpijlgewonnen. De 31-jarige wielrenner won de sprint van Stef Van Zummeren en Stijn Steels. De wedstrijd met vertrek en aankomst in Merksem werd aan een zeer hoog tempo gereden.

Na zo’n 50 kilometer wedstrijd vormde zich toch een kopgroep met tien renners. Koen Barbé, Stijn Steels, Kenny De Ketele, Preben Van Hecke, Victor Campenaerts, Stef Van Zummeren, Boris Dron, Jens Geerinck, Loïc Pestiaux en Sven Vercammen.

Kenny De Ketele kon het tempo niet aan en loste als eerste zodat een kopgroep van 9 renners de plaatselijke ronden, (4 x 14 km), aanving. Het peloton volgde op 1:25 van de vluchters. Met nog zo’n 35 kilometer te rijden kon ook Sven Vercammen het tempo van de kopgroep niet meer aan.

Uiteindelijk won Preben Van Hecke, hij volgt Joeri Stallaert op.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.