‘Sneeuwzucht’: Een nieuw boek van Koen François

Winter in Antwerpen. Methadonafhankelijke daklozen proberen te overleven. Een jonge journalist legt een neofascistisch netwerk bloot dat zich, voor het opknappen van vuile klusjes, bedient van de  zwaksten van de maatschappij.

Sneeuwzucht is het debuut van Merksemenaar Koen François.

cover half

Winter in Antwerpen. Methadonafhankelijke daklozen proberen te overleven. Jesse De Ridder, een Antwerpse student die er een bijbaantje als journalist voor de internetkrant The Antwerp Herald op nahoudt, doet op een winteravond, via een foto van zijn beste vriend Bono, een macabere ontdekking. Op het plein voor het Museum aan de Stroom ligt het lijk van een man van Maghrebijnse afkomst. Op de schouder draagt de haveloos geklede man een opvallende tatoeage, een verstrengeling van kleine twijgjes. Om zijn vriend Bono – die een ambitieus amateurfotograaf is – te plezieren, besluit Jesse een artikel aan de zaak te wijden. Het artikel zorgt voor onverwacht veel opschudding. Enkele figuren uit de onderwereld hadden de foto liever niet zien verschijnen, en Jesse zelf is meer bij deze zaak betrokken dan hij aanvankelijk vermoedde.

‘Sneeuwzucht’ (237 pagina’s, ISBN: 9789402113181) is gepubliceerd via het self-publishingplatform Brave New Books. Het boek is te koop bij www.bol.com/bravenewbooks. Prijs: € 20,00

Over Koen François
Koen François (°1980) groeide op in Antwerpen. Hij studeerde verpleegkunde en werkt als opvoeder-verpleger in de gehandicaptenzorg. Hij werkte bij Free Clinic Antwerpen, een medischsociaal centrum dat zich richt op de meest kwetsbare druggebruikers (illegalen, daklozen, prostituees,…) in de stad. Hij schreef als kind artikels voor een eigen wijkkrantje, later schreef hij toneelstukjes voor de jeugdbeweging.

Over Brave New Books
Brave New Books is een self-publishingplatform dat iedere schrijver in staat stelt om snel, eenvoudig, kosteloos en op een professionele wijze zelf een boek uit te geven. Brave New Books is een initiatief van Singel Uitgevers, bol.com en Mijnbestseller.nl. Gedurende het publicatieproces kan de auteur, tegen betaling, de deskundige begeleiding inschakelen van ervaren redacteuren, vormgevers en bekende schrijvers van Singel Uitgevers (waartoe de uitgeverijen Querido, Athenaeum, Nijgh &Van Ditmar, Leopold en Ploegsma behoren). Door de samenwerking met bol.com zijn de boeken voor een miljoenenpubliek beschikbaar. Zie voor meer informatie
www.bravenewbooks.nl.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.