Start werken voor fase 2C

De werken zijn nu bijna een jaar aan de gang. In grote lijnen verlopen ze zoals gepland. De laatste hand wordt gelegd aan het Burgemeester Jozef Nolfplein. Fase 1 en fase 2A zijn dus bijna afgerond. Fase 2B zal midden mei grotendeels afgewerkt worden. Beetje bij beetje wordt zichtbaar hoe de nieuwe Bredabaan er zal uitzien.

In de loop van mei start fase 2C. Tijdens deze fase wordt de Bredabaan tussen Deurnsebaan en Molenlei aan de oneven zijde van de straat heraangelegd. De Deurnsebaan, Oudebareellei en Molenlei zullen doodlopen op de werf en de Broeder Frederikstraat zal niet bereikbaar zijn met de auto.

De winkels en woningen blijven te voet bereikbaar. Het autoverkeer richting Antwerpen- Centrum kan over de Bredabaan blijven rijden. Staduitwaarts wordt het autoverkeer omgeleid via Bisschoppenhoflaan, Brug van den Azijn, Vaartkaai, Metropoolstraat, Kruiningenstraat, E. Steursstraat en Winkelstap.

De maatregelen voor vlot verkeer en tegen sluipverkeer worden permanent geëvalueerd en bijgestuurd.

Fasering van de werken

faseringbredabaan

fase 1 Burgemeester Nolfplein

Gestart 17 november 2012
Afgerond voorjaar 2014

Eind mei / begin juni zal de watermaatschappij de aansluiting van de fontein realiseren. Dit houdt in dat de Sint-Bartholomeusstraat plaatselijk terug wordt opengebroken en hersteld. De straat zal ter hoogte van het districtshuis voor enkele weken worden afgesloten. In de loop van juni is de fontein gebruiksklaar en kunnen de kinderen erin spelen.

fase 2 en 3 Bredabaan

Voor de heraanleg van de Bredabaan wordt de straat opgedeeld in twee langse delen. Op 6 mei 2013 gingen met fase 2A de werken aan de onpare zijde van de straat van start. Fase 2B loopt stilaan ten einde. Nu volgt fase 2C en als deze is afgewerkt start de aannemer met fase 3. De respectievelijke fases worden steeds voorafgegaan door voorbereidende werken.

Let op! Tijdens fase 2C zullen de nutsmaatschappijen werken uitvoeren in de zone van fase 3A. Dit kan plaatselijk en tijdelijk hinder veroorzaken.

Bereikbaarheid tijdens fase 2C

faseoverzicht

Woon of onderneem je op de Bredabaan?

Woningen en handelszaken op de Bredabaan blijven altijd te voet bereikbaar. Garages in de werfzone zijn niet bereikbaar. Voor specifieke situaties, zoals een verhuis of leveringen, kunnen afspraken op maat worden gemaakt met de aannemer. De omwonenden krijgen hiervoor tijdig de nodige informatie.

Kom je werken en winkelen op de Bredabaan?

 • Alle handelszaken en ondernemingen blijven bereikbaar voor voetgangers.
 • Via het uitgebreide fietspadennetwerk van Merksem fiets je op een veilige manier tot aan de Bredabaan. Voorlopig is de Bredabaan zelf nog niet geschikt om te fietsen, het is aangeraden je weg te vervolgen met de fiets aan de hand.
 • Tram 3 rijdt tot aan P+R Keizershoek. In de werfzone worden geen haltes georganiseerd. De laatste haltes voor de werfzone zijn halte Barnkracht en halte Rerum Novarum. Tram 2 heeft op weekdagen tussen 7u en 19u zijn eindhalte in de Frans de l’Arbrelaan. Een pendelbus zorgt voor vervoer tussen de Frans de l’Arbrelaan en Keizershoek. Daarbuiten en in het weekend rijdt tram 2 wel tot Keizershoek. Voor meer info over het openbaar vervoer kan je terecht op www.delijn.be.
 • De buslijnen 600 worden tijdens fase 2C omgeleid via de Van Stralenlei en de Sint-Bartholomeusstraat naar de Deurnsebaan. Vandaar volgt het busverkeer dezelfde omleiding als het autoverkeer. Bus 33 rijdt via de Van Stralenlei en de Deurnsebaan. Voor wijzigingen aan traject en halteplaatsen hou je best de info aan de haltes goed in de gaten.
 • Als je de Bredabaan met de wagen wilt bereiken parkeer je in een van de nabijgelegen parkings:
  • P1 Keizershoek
  • P2 Groen Hart Merksem
  • P3 Sint-Franciscusplein
  • P4 zwembad Van Heybeeckstraat
  • P5 Oudebareellei

Je bestemming ligt niet in Merksem?

 • De fietsers kunnen in beide richtingen de omleiding volgen via de Terlindenhofstraat / Du Chastellei. Het fietspad aan de even zijde op de Bredabaan tussen de Ringlaan en Du Chastellei wordt tijdelijk dubbelrichting.
 • Tram 3 blijft tot aan P+R Keizershoek rijden. Tram 2 heeft op weekdagen tussen 7u en 19u zijn eindhalte in de Frans de l’Arbrelaan. Een pendelbus zorgt voor vervoer tussen de Frans de l’Arbrelaan en Keizershoek. Daarbuiten en in het weekend rijdt tram 2 wel tot Keizershoek.
 • De buslijnen 600 en bus 33 blijven door Merksem rijden, hetzij via een gewijzigd tracé.
 • Autoverkeer richting Antwerpen, dat niet in Merksem moet zijn, volgt best de R1 richting 1 (Gent /Brussel) tot afrit 1 Merksem, Antwerpen-Centrum. Autoverkeer richting noorden van Antwerpen volgt de R1 richting 2 (Nederland).

Omleidingsplan tijdens fase 2C

omleidingfase2c
legenda

Bron Wijkoverleg Merksem

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.