Brandweer ontdekt slangenkweker

Vannacht, om 4.14 uur, passeerden twee inspecteurs tijdens hun patrouille op de Bredabaan. Ze zagen dat er een sterke rookontwikkeling was ter hoogte van de Borrewaterstraat. Toen bleek dat er brand was ontstaan in een woning op de Bredabaan 374. De andere hulpdiensten werden onmiddellijk in kennis gesteld.

De woning waar de brand woedde was niet te betreden. Er werd onmiddellijk gestart met evacuatie van de bewoners van de naastgelegen panden. Tijdens de bluswerken konden brandweermannen het pand betreden. Op de eerste verdieping troffen ze een man (64) die wist te zeggen dat hij alleen in het pand aanwezig was. De man had zware rookintoxicatie opgelopen. Hij verkeerde daardoor in levensgevaar en hij werd overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis. In de woning van de man werd een aantal terrariums aangetroffen waarin 17 slangen verbleven. De dieren konden worden gered. Ze werden later vanmorgen overgebracht naar een dierenopvangcentrum in Brasschaat.

Nadat de brand was geblust deed de officier van de brandweer nazicht in het pand. Het ging om een accidentele brand, er was enkele aanwijzing van kwaad opzet. De schade bleef beperkt tot het pand zelf, de naastgelegen woningen bleven gevrijwaard.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.