Open (samen-) Tuindag Merksem‏

Sinds april dit jaar beheert Transitie Merksem twee samentuinen. Eén in de Zwaantjeslei en één in de Borrewaterstraat. Er is sinds de start met man en macht gewerkt, gewied, gespit, gezaaid en geplant. Een samentuin verenigt bij uitstek een aantal Transitie elementen in zich :

  • lokaal produceren,
  • duurzaam
  • ecologisch
  • hergebruik van materialen
  • het verbinden van mensen

De samentuinen worden volledig beheerd en met een warm hart gedragen door vrijwilligers en is vooral een kleurrijk en authentiek buurtgebeuren voor èn door de bewoners zelf. Er groeit en bloeit meer dan alleen maar groentjes…

Op 14 juni zal de samentuin in de Borrewaterstraat in Merksem meedoen met de  Open Tuin Dag. De tuin is die dag doorlopend open van 10 uur tot 16 uur. U kunt er komen kennis maken met de tuin en de tuinders, de kakelverse takkenwal bewonderen, de fleurige bloemenborder bekijken en natuurlijk ziet u er ook de groentjes die fier en fors groeien. Hapjes, drankjes en een streepje muziek worden voorzien.

U vindt de samentuin naast de speeltuin in de Borrewaterstraat (ter hoogte van huisnummer 123).

De vrijwilligers van de samentuin zijn nog op zoek naar extra tuinders. Met of zonder groene vingers. Ben je graag buiten bezig? Goesting om uw gedachten te verzetten na een drukke werkdag? Wil je zelf groentjes kweken? Heb je restjes keukenafval voor onze composthoop? Of ben je een handige harry die graag constructies helpt knutselen (zoals een serre, een tuinbank, …)? Of wil je gewoon op een stoeltje in de zon alle werkzaamheden komen gade slaan? Iedereen is van harte welkom tijdens onze openingsmomenten. De tuin is geopend telkens op woensdagavond van 19 – 21u, op zaterdagmorgen van 10 – 12u en op zondagmorgen van 10 – 12u. Op die momenten zijn zowel tuinders als iemand van het coördinatieteam aanwezig.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.