Lazy Sunday Picknick

Bal Populair van zaterdag 17 mei is bij de ongeveer 800 aanwezigen duidelijk blijven hangen. Nog steeds worden de Ministers van Genoegen Hilde Germijns, Claus Jacobs en Philippe Bracke er over aangesproken, onmiddellijk gevolgd door ‘wanneer volgt er nog iets leuk?’

De weergoden waren in mei het eerste initiatief van het Ministerie van Genoegen zeer goed gezind waardoor de beoogde sfeer en ambiance volledig tot hun recht kwamen. Maar het Bal Populair werd ook een ‘eye-opener’ voor creatieve en positief ingestelde Merksemnaren : Enthousiasme werkt en geeft creativiteit vleugels. Het opent ook spontaan deuren en verschillende mensen kwamen aankloppen met mogelijkheden voor toekomstige evenementen van het Ministerie van Genoegen zoals Agnes Wene van Club Bijzonder en Yannick Moyson projectmedewerker van Jongerencentrum Bouckenborgh. Lazy Sunday Picknick op zondag 21 september a.s. maakt hier reeds dankbaar gebruik van.

Met taal belegd!

Bij Picknick hoort natuurlijk eten en drank. Het Ministerie biedt de mogelijkheid om de zomer uit te wuiven met een fijn picknickpakket met verse pistoletjes en allerlei beleg. Dit pakket kan men reserveren via de website http://www.ministerievangenoegen.be/ en kost €7 voor volwassen en €4 voor kinderen t.e.m. 10 jaar. Breng je graag zelf je picknick mee dan is dit ook geen probleem. Kom je gewoon langs om mee ‘te sferen’ zijn er verschillende eetkraampjes met hartig, zoet en fruitig lekkers.

De picknick zal niet alleen lekker smaken maar ook lekker klinken. Opnieuw door de positieve klik na het Bal Populair borrelde algauw de goesting op om tijdens de Lazy Sunday Picknick ‘de taal centraal te stellen’. Zo zal men verrast worden door verschillende gastvertellers of neem je zelfs een mini try-out mee van een theaterstuk dat zijn première heeft midden november in het Fakkeltheater. Op de gastenlijst staan Myriam Bruyninckx, Kristien Hemmerechts, Gerd De Ley, Annick Segal, Stefan Perceval en Bart Van Avermaet. Voor een muzikaal sausje zorgen Rob van Ertvelde en Jean Bosco Safari die, wie weet, jouw favoriete nummer zomaar aan tafel komen vertolken. Via de facebook-pagina van het Ministerie van Genoegen www.facebook.com/ministerievangenoegen zullen de komende weken steeds meer tipjes van de sluier opgelicht worden.

Via Jongerencentrum BOBO komen ook de jongeren aan hun trekken met o.a. Versmarkt van Jeugd & Poëzie, een poëzieprikkelende activiteit voor kinderen en jongeren. Guerillapoëzie zorgt dan weer voor onverwachte poëzie aan bezoekers en voorbijgangers door jonge artiesten met zowel eigen werk als van andere auteurs.

Bewust en lokaal!

Zoals het in de ‘Missie’ staat van het Ministerie van Genoegen is dit een initiatief van Merksemse ondernemers en ondernemende mensen met een groot hart voor hun district. Logisch dat we opnieuw de omliggende handelaars betrekken zoals Bakkerij Beerens, buurtwinkel Doha, Zaal Bart en de Kaaspoort voor de praktische uitwerking van de picknick. De Kringwinkel en hun nieuwe nevenconcept de Kilomeetshop op de Bredabaan kleden het Burgemeester Nolfplein aan in een leuk retrosfeertje. Transitie Merksem, Koffiebar Zulma, het Grafisch Huis en heel wat vrijwilligers dragen hun steentje bij om positief, zo ecologisch mogelijk en vooral met héél véél enthousiasme en goesting er een échte Lazy Sunday van te maken. Het doel van het Ministerie, bewoners ontmoeten en warm maken voor leuke initiatieven en laten zien dat wanneer mensen hun krachten bundelen, men dromen kan waarmaken, laat ook de aannemer Van Wellen van de Bredabaanvernieuwing niet onberoerd en zij bieden ons zeer welkome logistieke steun.

Zwerf uit over Merksem!

Zondag 21 september lijkt onbewust wel het creatief moment te worden voor Merksem want je zal je niet vervelen. Er zijn opendeurdagen in het Fortje van Merksem, de Cluysekermis beleeft zijn topdag met onder andere de rommelmarkt van 8 tot 18u om en rond Kerkhofblommenstraat en Laarsebaan. Het is ook de 2de dag van de Rode Draad. Tijdens deze tweejaarlijkse kunstroute stellen een 100 tal Merksemse amateurkunstenaars in eigen ateliers, woning of locatie hun deuren open voor het grote publiek, gespreid over een 25 tal locaties in het district Merksem. Zo kunnen kunstenaars en kunstliefhebbers samen kunst beleven. Ook bibliotheek Park, Merksemdok en cultuurcentrum Merksem doen mee. Dus neem de fiets, het openbaar vervoer of stevige stapschoenen en geniet van kunst, muziek, poëzie, allerlei lekkers en ambiance in Merksem.

Lazy Sunday Picknick Praktisch

Zondag 21 september 2014 tussen 10u30 en 15u00

Burgemeester Nolfplein tussen Districtshuis en Sint-Bartholomeuskerk

Picknickpakket : volwassen €7 – kinderen t.em. 10 jaar €4 te bestellen via http://www.ministerievangenoegen.be/
Eigen picknick toegelaten, hou het proper en breng eventueel een dekentje mee

Doorlopend gastvertellers, (live) muziek, poëzie en vooral uzelf.

Volg de laatste nieuwtjes via www.facebook.com/ministerievangenoegen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.