Deel van Merksem kan zonder stroom komen

Vandaag werd de lijst met gemeenten en districten die zonder stroom kunnen vallen bekend gemaakt. Merksem zit in de 5de schijf. Dit wil zeggen dat als het licht hier uitgaat, het dit ook doet in o.a. de regio Albertdok, Hoboken, Zandvliet, Brasschaat, Essen, …  De schijven lopen over de verschillende provincies heen. De gevolgen voor Merksem zouden nog kunnen meevallen aangezien er slechts 5 van de 156 distributiekabines afgeschakeld worden. De andere 151 blijven actief en zitten ook niet in een andere schijf.

Met uitzondering van de industriële klanten met een grote elektriciteitsconsumptie, die rechtstreeks geconnecteerd zijn met het Elia-netwerk, zijn alle consumenten verbonden met distributiecabines.

Afhankelijk van haar locatie en geaffecteerdheid voedt elke distributiecabine een grotere of kleinere geografische zone (gaande van één enkel gebouw, zoals bijvoorbeeld een kmo of een groot pand, tot een zone met een doorsnede van meerdere honderden meters) en een groter of kleiner aantal klanten.

De exacte locatie van de distributiecabines kan uit veiligheidsoverwegingen niet publiek worden gemaakt. De provinciegouverneurs beschikken sinds vandaag over de precieze locatie en de status van elke cabine die mogelijk kan worden afgeschakeld om op lokaal niveau reeds de nodige voorbereidende maatregelen te kunnen nemen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.