Werken IJzerlaan van 19 tot 24 oktober‏

Onder de Bredastraat lopen een aantal nutsleidingen die in de weg liggen voor de werken aan de IJzerlaan en het nieuwe IJzerlaankanaal. Aan weerszijden van het kruispunt met de IJzerlaan worden dwars onder de Bredastraat wachtbuizen aangelegd. Een wachtbuis is een holle buis, waardoor later kabels voor bijvoorbeeld elektriciteit en telefonie getrokken kunnen worden.

Om deze wachtbuizen te kunnen aanleggen, wordt in de Bredastraat tijdelijk éénrichtingsverkeer ingesteld voor autoverkeer. Van maandag 19 tot en met zaterdag 24 oktober kan je tussen de Merksemsestraat en de Driesnellenstraat enkel in de richting van de Damwijk rijden. Wie vanuit de Damwijk naar de IJzerlaan of Steenborgerweert wilt, moet de omleidingsroute volgen via Viaduct-Dam – Damplein – Lange Lobroekstraat – Kalverstraat – Slachthuislaan. Fietsers en voetgangers kunnen steeds in beide richtingen de Bredastraat gebruiken.

Ook de werken in de bocht van de Slachthuislaan gaan verder. Vanaf dinsdag 20 oktober kan verkeer op de Slachthuislaan gebruik maken van de nieuw aangelegde tijdelijke rijbaan. Zo kan Eandis aan de buitenkant van de bocht haar leidingen verleggen, zodat het terrein na de herfstvakantie vrij is voor de bouwput van de leidingenkoker onder het Albertkanaal.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.