Werken in Merksem

Kruispunt Noorderlaan/IJzerlaan verschuift

De werken aan het kruispunt van de Noorderlaan en IJzerlaan zijn in juni 2015 gestart. Door een slimme planning van de werken blijven op de Noorderlaan steeds twee rijstroken beschikbaar in elke rijrichting. Hiervoor wordt de rijweg wel nog een aantal keren verlegd. Zo blijft de hinder voor het verkeer beperkt tijdens de werken aan het kruispunt.

Gewijzigde planning

In de oorspronkelijke planning waren de werken aan het kruispunt Noorderlaan/IJzerlaan opgedeeld in 5 fases. Momenteel is de tweede fase, die volgens de planning in december 2015 afgerond zou zijn, nog in uitvoering. Om de opgelopen achterstand in te halen werd de planning herbekeken en is beslist om fase 3 en fase 5 samen uit te voeren. Zo kunnen de werken aan het kruispunt toch tijdig afgerond worden.

Fasewissel op 5 maart

De volgende fasewissel vindt plaats op zaterdag 5 maart. Het kruispunt verschuift dan een stukje naar het zuidwesten (richting Asiadok en richting garage Midas).

In de ruimte die vrijkomt door het verschuiven van de rijweg, wordt de oude ondergrondse sluis hersteld en wordt een nieuwe riolering aangelegd. Tijdens deze fase, die ongeveer 5 maanden duurt, wordt de hoek van de noordelijke ventweg (aan garage GMAN) ingenomen door de werfzone. De ventwegen langs de IJzerlaan en de Noorderlaan worden daardoor doodlopend. Er wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer ingesteld om de bereikbaarheid van de bedrijven te garanderen.

Vereenvoudigde weergave van de huidige situatie op het kruispunt Noorderlaan/IJzerlaan Vereenvoudigde weergave kruispunt Noorderlaan/IJzerlaan vanaf maart 2016

Laatste fasewissel in de zomer 2016

In de zomer van 2016 vindt de laatste fasewissel plaats. De IJzerlaan verschuift dan ter hoogte van het kruispunt met de Noorderlaan terug een stukje naar het noorden (richting garage GMAN). In deze fase wordt de bestaande riolering aangesloten op de nieuwe riolering onder de IJzerlaan. De werken aan het kruispunt eindigen in september met het terugbrengen van de rijbaan naar de oorspronkelijke staat. Aansluitend wordt het kruispunt met de werken Noorderlijn volledig heraangelegd.

Vereenvoudigde weergave van de situatie op kruispunt Noorderlaan/IJzerlaan vanaf zomer 2016

Foto’s (c) Noorderlijn.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.