Muziek in de wijk 2017

Muziek in de wijk gaat dit jaar door in Bouckenborgh en maakt zo deel uit van de andere activiteiten van het Zomerpark. Kom proeven van de tropische sfeer en zet je aan één van onze kleurrijke tafeltjes, nestel je in een strandstoel of aan de heuse zomerbar; neem je picknickkleedje mee, praat bij met vrienden of vraag je buurvrouw ten dans.

Op zondag in augustus, de deuren openen vanaf 14 uur, de muziek start om 14:30 uur. Er zijn er leuke activiteiten van de jeugddienst, circusworkshops en de jongeren van Vers Geweld brengen een stevige portie poëzie en woordkunst. Geniet mee van deze unieke vakantiesfeer tijdens ‘Muziek in de Wijk’.

 • 6 augustus : Belcirque en Cabruêra – Braziliaanse rock
  • 14u30 – Belcirque
   Belcirque staat voor eigen, karaktervolle muziek die zijn inspiratie haalt uit swing, jazz, barbershop, blues, pop, Amerikaanse en Afrikaanse muziek. Ze brengen heerlijke, meerstemmige zang, soms als krachtige a capella, anders dan weer met contrabas, gitaren, trombone of percussie. Ze spelen op festiviteiten groot en klein en in binnen- en buitenland als podiumact of als akoestisch straatgebeuren. Belcirque kent geen grenzen en trekt ook regelmatig naar het buitenland. Op hun tourschema staan concerten in Frankrijk, Duitsland, Nederland, UK en Zwitserland.
  • 16u – Cabruêra – Braziliaanse rock
   In het binnenland van het Braziliaanse Nordeste wordt heel wat muziek gemaakt, en daar doet Cabruêra zijn eigen ding mee. Traditionele coco, forró en maracatú mengen ze met funk, hiphop en reggae. Als je dan ook nog weet dat één van hun cd’s ‘Sambas for Sleepless Nights’ heet én dat ze de uitvinder zijn van de balpengitaar, ben je helemaal klaar voor deze bende.
 • 13 augustus : Veston en Jbara – Marokkaanse gnawa en funk
  • 14u30 – Veston
   Veston is het akoestisch project rond zanger/gitarist/bassist Steven van Gool. Ze brengen een luchtige mix van Latin stijlen, gezongen in ’t Algemeen Verstaanbaar Kempisch. De teksten zijn vaak grappig maar zeker niet onbenullig! Een optreden van de bende wordt vaak een ware belevenis met intieme momenten afgewisseld met swingende danspassen.
  • 16u – Jbara – Marokkaanse gnawa en funk
   Zijn eerste gitaar maakte hij zelf toen hij amper vijf was, met een olieblik, remkabels en een redelijk rechte stok. Nu staat deze Marokkaanse Jimi Hendrix op de grootste festivals van zijn land, met een échte gitaar. Je hoort in zijn muziek rai en reggae, rock en chaabi, funk en gnawa. The best of both worlds, als een rockende muzikale reis om niet te vergeten.
 • 20 augustus : Mec Yek en Mamadou Diabate & Percussion Mania – Percussie uit Burkina Faso
  • 14u30 – Mec Yek
   Ergens halfweg de jaren ‘90 raakte Jaune Toujours-frontman Piet Maris in zigeunermiddens verzeild, waarna hij afreisde naar Roma in Slovakije, om met zijn accordeon in aanslag opnames en notities te maken van de liederen die daar het leven van elke dag uitmaken. Dat veldwerk vormde de grondslag van Mec Yek. Het doet meer dan één zigeunerwenkbrauw fronsen, maar het werkt evengoed aanstekelijk bij jongere Roma.
  • 16u – Mamadou Diabate & Percussion Mania – Percussie uit Burkina Faso
   Mamadou’s vader was een befaamde griot (verteller) en muzikant, die alle begintunes voor Radio Burkina inspeelde. Toen zijn zoontje vijf was, werd ook hij ingewijd in deze kunst die van generatie op generatie werd doorgegeven. Samen wonnen ze heel wat prijzen. Mamadou zet nu de traditie voort met zijn eigen groep, die als een percussiewervelwind op het podium staat.
 • 27 augustus : Les Filles d’Apocalypse en The Ska Vengers – Indiase ska
  • 14u30 – Les Filles d’Apocalypse
   “Les Filles d’Apocalypse” is een samenwerking tussen Apocalypso Trio, een vrouwelijk trio uit Antwerpen, en Les Filles De Hirohito, een mannelijk trio afkomstig uit Luik/Brussel.
   Dit gezelschap brengt een aanstekelijke mix van Afrikaanse grooves gecombineerd met flarden opera, close harmony, punky slaapliedjes en sjamanistische rock en dit alles met een vette streep punk attitude en humor.
  • 16u – The Ska Vengers – Indiase ska
   Vergeet alle clichés over India, hier zijn The Ska Vengers: een übercool zestal dat ska, reggae en dub brengt alsof het in hun genen zit. ‘Best Indian Act’ volgens MTV, berucht om hun kritiek op de regering en bewonderd om hun concert in Tihar, de grootste gevangenis van Azië. New Delhi in da house, ska-time!

Meer info? zie zomerpark.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.