Schaal Sels 2019 op 25 augustus

Schaal Sels is een ééndaagse wielerwedstrijd die gepland staat op de laatste zondag van de grote vakantie. De wedstrijd heeft het 1.1-statuut en behoort tot de UCI Europe Tour, het Europese continentale circuit van de UCI. Schaal Sels werd voor de eerste keer gereden op maandag 23 mei 1921. Op zondag 25 augustus 2019 zal de 94ste editie plaatsvinden. Dit jaar maakt de Schaal Sels Merksem deel uit van de Bingoal Cycling Cup, voorheen de Napoleon Cycling Cup. Dit is een overkoepelend klassement van 8 Belgische ééndagswedstrijden die deel uitmaken van de UCI Europe Tour. Schaal Sels Merksem zal live te zien zijn op Sporza. Eurosport zorgt voor de internationale zendtijd.

Op zondag 25 augustus 2019 om 12u45 zal het startschot gegeven worden en zullen de renners veertien ronden voorgeschoteld krijgen. Een ronde duurt ongeveer 20 minuten. Het volledige parcours kan u hier bekijken.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.