Olse Merksem handbal

Merksem handbal – Kreasa Houthalen 28 – 27

Merksem op juiste moment op kruissnelheid.

Onder het toeziend oog van onze schepen van de sport Ludo Van Campenhout moest Merksem Handbal om het behoud te verzekeren winnen van Houthalen. De spelers van beide teams stonden bol van de zenuwen. Merksem schoot het best uit de startblokken en na 5 minuten wezen de bordjes 3 – 2. De volgende minuten hielden beide teams elkaar in evenwicht 6 – 6 na 10 minuten. Laurel Ntibashirakandi en Sten Dielen weerden zich als duivels in een wijwatervat maar konden niet beletten dat Houthalen stilletjes aan wegsloop. Na 25 minuten stond er een verontrustende 13 – 17 op het scorebord. Het inbrengen van Wim Verhaegen in verdediging deed de wedstrijd kantelen en op slag van rust kon ZaÏd Allaf de kloof voor de helft verminderen 17 – 19 bij de rust.

Bij het begin van de tweede helft gierden de zenuwen door de spelers en door het publiek. Na 5 minuten hadden beide ploegen 1 keer de netten doen trillen 18 – 20. Wat nu volgde kon Hitchcock niet beter in een film verwerken. Na 8 minuten hadden onze kampioenen de kloof gedicht 21 – 21. De volgende 8 minuten bleven de kanonnen zwijgen paal en missers bepaalden het wedstrijdbeeld. Laurel Ntibashirakandi wierp Merksem voor het eerst sinds lange tijd op voorsprong 22 – 21 met nog 14 minuten op de klok. Youri Vandenbergh kwam een moegestreden Jannes Verhoeven vervangen maar kon ook niet beletten dat Houthalen opnieuw op en over Merksem ging 22 -23 en nog 10 minuten te spelen. Bert Hens kwam de verdediging versterken en bracht ook de nodige rust in de aanval. 6 minuten voor tijd was het Sten Dielen die opnieuw de gelijkmaker tegen de netten wierp 23 – 23. Het bleef nu haasje over en met nog een minuut te spelen was het Lennert Doms die de Merksemse harten terug deed opleven 27 – 27 nog 1 minuut. Houthalen echter aan de bal en zij hadden genoeg aan een gelijkspel om hun vel te redden. Zij probeerden dan ook de minuut rond te spelen maar kregen tijdspel tegen en moesten werpen Rens Baeyens keerde de poging en met nog 20 seconden te spelen ging Merksem op zoek naar de winning goal. Piotr Konitz nam een time out en zette de lijnen uit voor de ultieme aanval. Alexandre Hayon liet de afgeladen volle sporthal ontploffen met nog 3 seconden op de klok bracht hij Merksem in een delirium de 28 – 27 stond op het scorebord en Houthalen kon niet meer tegenstoten.

Merksem: Laurel Ntibashirakandi 11,Sten Dielen 5,Lennert Doms 3,Alexandre Hayon 3,Carlos Jansen 2,Zaïd Allaf 2,Johannes Verhoeven 1,Jelle De Parade 1.
Houthalen: Janssens 7,Stulens 6,Mrowiec 4,Driesen 4,Beckers 3,Poelmans 2,Claessens 1.

Guido Hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.