Hoe stem je?

Nog even en het is 14 oktober. Op dat moment zijn er ook in Merksem verkiezingen voor de districtsraad, de gemeenteraad en de provincieraad. In België is er opkomstplicht voor alle Belgen vanaf de leeftijd van 18 jaar. Dat wil zeggen dat u verplicht bent deel te nemen wanneer er verkiezingen worden georganiseerd, ook wanneer u zich in het buitenland bevindt. Als u verhinderd bent om te gaan stemmen, kunt u wel een volmacht geven.

Als Belg moet u gaan stemmen als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U bent minstens 18 jaar, ten laatste op de dag van de verkiezingen.
  • U bent niet geschorst of uitgesloten van het kiesrecht.
  • U bent ingeschreven in het bevolkingsregister van uw gemeente, ten laatste op de dag dat de kiezerslijst wordt afgesloten.

Als buitenlander in België kunt u onder bepaalde voorwaarden als kiezer deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen en de Europese verkiezingen. Eens u zich als niet-Belg hebt ingeschreven voor de verkiezingen, geldt de opkomstplicht ook voor u.

Hoe stem je nu juist? Volg het 12-stappenplan:

Via deze link kan je de affiche downloaden.

Bron Vlaanderenkies.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.