Verkiezingsprogramma’s districtsraad

De programma’s voor de komende districtsraadverkiezingen zijn over de partijen heel toch wel verschillend. Sommige partijen hebben een zeer uitgebreid programma naar het district Merksem toe, zo heeft CD&V een 21 pagina tellende brochure en sp.a een 16 bladzijde lang document. De nieuwe, enkel in Merksem opkomende De Volkspartij doet het iets bescheidener met slechts 3 bladzijden, ook het programma van Open VLD is niet van de langste, maar dit bevat wel veel praktische punten. Dit terwijl andere, zoals d-sa, alleen een programma op stadsniveau hebben. Natuurlijk wordt in dit stadsprogramma ook verwezen naar de districten, maar algemeen, niet districtspecifiek. Sommige partijen zitten er dan weer wat tussen, zo heeft PVDA een stadsprogramma met een hoofdstuk over de districten en daarnaast een lokale aanvulling. Van Be.One kregen we tot op heden nog geen programma, op hun site is er eveneens geen te vinden, dus geven we hieronder de link mee naar hun partijmanifest.

(sommigen zijn als pdf toegevoegd, andere zijn een link naar de website van de partij).

1- sp.a (pdf)

2- N-VA (link)

3- CD&V (pdf)

4- Groen (link)

5- Vlaams Belang (link)

6- Open VLD (link)

7- PVDA (pdf) + lokale toevoegine (foto)

8- Be.One (link-partijmanifest)

9- D-SA (link)

10- Volkspartij (pdf)

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.