Erfpachter gezocht voor kloostervleugel in kasteel Runcvoorthof

Het historisch waardevolle kasteel Runcvoorthof ligt in het Runcvoortpark. Het kasteel bestaat uit drie vleugels: een kasteelvleugel, een dienstvleugel en een kloostervleugel. Er is ook een koetshuis.

AG VESPA heeft de tijdelijke vereniging Collectief Noord Architecten – Studio Roma aangesteld voor de architectuuropdracht voor de restauratie, renovatie en herbestemming van het Runcvoorthof. Zij maakte ook een schetsontwerp en bestek voor het Runcvoorthof en zijn bijgebouwen.

Het ontwerp voorziet onder andere de restauratie van het kasteel en een herbestemming tot een gediversifieerd woonproject. In de kasteel- en dienstvleugel realiseert AG VESPA zeven woningen voor verhuur. De woningen bestaan uit een mix van zowel gezinswoningen als een studio en een loft. Het koetshuis dat naast het kasteel ligt, wordt gerenoveerd en krijgt daarna een nieuwe commerciële invulling. AG VESPA neemt de renovatie van de buitenzijde op zich en zal nadien een oproep lanceren voor de nieuwe commerciële invulling.

AG VESPA neemt ook de renovatie van de buitenschil van de kloostervleugel op zich en de structurele implicaties daarvan binnenin. AG VESPA zoekt een erfpachter die de kloostervleugel een nieuwe invulling geeft en de renovatie- en inrichtingswerken aan de binnenzijde op zich neemt. In de kloostervleugel voorziet het ontwerp een woonproject. De erfpachter heeft echter ook de mogelijkheid om van die bestemming af te wijken.

Het gebouw bestaat uit 4 bouwlagen, samen goed voor een brutovloeroppervlakte van ongeveer 1125 m².
Kelder: 371 m²
Gelijkvloers: 329 m²
Eerste verdieping: 257 m²
Tweede verdieping: 168 m²

AG VESPA biedt het recht van erfpacht aan via biedingen onder gesloten omslag. De minimumcanon voor het eigendom bedraagt vierentwintigduizend euro per jaar (24.000 euro/jaar) (exclusief registratierechten/btw, aktekosten en meetloon).
Kandidaten kunnen een projectvoorstel en een bod indienen tot uiterlijk vrijdag 1 februari 2019 om 10 uur.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.