Verhoging Theunisbrug en aanleg Duvelsplein

Werken hervat: afwerking eerste twee brugdelen in laatste rechte lijn

In de strijd tegen het coronavirus (COVID-19) werden eind maart alle werkzaamheden aan de Theunisbrug stilgelegd. Een aantal cruciale werken, zoals het realiseren van de waterdichting op de wegbrug en het plaatsen van de nieuwe tramsporen, liepen door de veiligheidsmaatregelen en het sluiten van de grenzen enkele weken vertraging op. Dat betekent echter niet dat de aannemer volledig heeft stilgezeten. De voorbije weken zijn de werken beperkt hervat en zijn die activiteiten waarbij de arbeiders voldoende afstand konden bewaren beetje bij beetje terug opgestart.

Ondertussen zocht men naar aangepaste werkmethodes om de nieuwe bruggen verder af te kunnen werken en nam men de planning opnieuw onder de loep. Zo konden er steeds meer activiteiten starten en is de aannemer ondertussen opnieuw volledig operationeel.

De grote switch: omschakelweekend verschuift naar begin juli

De afwerking van de eerste twee brugdelen gaat dus weer op volle kracht vooruit. De eindspurt is ingezet. Men doet er alles aan om de trambrug en oostelijke wegbrug voor verkeer richting Merksem begin juli klaar te hebben. Van vrijdag 4 juli tot woensdag 8 juli vindt ‘de grote switch’ plaats en zet men alle verkeer om van de oude brug naar de nieuwe brugdelen. Zowel auto- en vrachtverkeer, de trams als fietsers en voetgangers zullen dan voor het eerst over de nieuwe bruggen rijden.

(c) De Vlaamse Waterweg nv

De oude brug, waar nu het verkeer nog overheen gaat, kan vervolgens in het weekend van 11 en 12 juli afgebroken worden, zodat er ruimte is voor de bouw van het derde en laatste brugdeel, de wegbrug voor voetgangers, fietsers en autoverkeer richting Deurne. Tegelijkertijd start men in juli ook met de volledige heraanleg van het kruispunt van de Frans de l’Arbrelaan met de Minister Delbekelaan. Het kruispunt wordt omgevormd tot het Duvelsplein.

(c) De Vlaamse Waterweg nv.

(c) De Vlaamse Waterweg nv.

Het kruispunt aan de voet van de Theunisbrug wordt helemaal opnieuw ingericht met veilige oversteekplaatsen, brede fietspaden, een nieuw tramperron en een ruim sport- en verblijfsplein.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.