Heraanleg Trammezandlei en Ridder van Parijsstraat – Antwerpen Breekt Uit

Merksem
25 juni 2022, 19:34
Bewolkt
Bewolkt
18°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 83%
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 7 km/h
UV-Index: 0
zonsopgang: 5:28
zonsondergang: 22:02
Verwachting 25 juni 2022
dag
Regen
Regen
22°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 25 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
13°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 26 juni 2022
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
21°C
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 27 juni 2022
dag
Stortbuien
Stortbuien
21°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 22 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
11°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 28 juni 2022
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
23°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
14°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 29 juni 2022
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
25°C
windsnelheid: 7 km/h ZZO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
17°C
windsnelheid: 4 km/h OZO
Windstoten: 14 km/h
 

Archieven

Stad Antwerpen, district Merksem en water-link in samenwerking met Aquafin leggen vanaf 2023 de Trammezandlei en de Ridder van Parijsstraat opnieuw aan. Iedereen kan deelnemen aan een nieuwe digitale workshop op woensdag 2 juni 2021 om dieper in te gaan op het profiel van beide straten.

Aangename straten en pleinen die zorgen voor verkoeling, meer groen en water. Dat is wat de stad met ‘Antwerpen Breekt Uit’ wil realiseren. Dankzij dit project worden stukken straat of verharde pleinen vervangen door groen of door waterdoorlatende materialen. Meer ruimte voor water en groen zorgt niet alleen voor meer woonkwaliteit, maar ook voor een veilige opvang van overvloedige regen of verkoeling tijdens warme zomerdagen. Op sommige plaatsen kan het opgevangen water tijdens extreme droogte worden hergebruikt.

Tijdens het digitaal info- en participatiemoment in maart 2021 werd dieper in gegaan op de resultaten van de bevraging van januari 2021. De randvoorwaarden voor beide straten werden toegelicht en er werd verder gewerkt rond de profielen van de straten. Bewoners gaven hun mening over de verschillende scenario’s die werden voorgesteld voor Trammezandlei en Ridder van Parijsstraat en de ontwerper ging hiermee verder aan de slag. Men nodigt u graag uit op een nieuwe digitale workshop op woensdag 2 juni 2021 om met u verder te werken rond het profiel van beide straten. U heeft tijdens dit moment de mogelijkheid om vragen te stellen en input te geven.

Op vraag van bewoners splitst men het digitale moment op in 2 delen. Om 19.00u start men met de Trammezandlei en het kruispunt (toekomstig plein) en om 20.00u komt de Ridder van Parijsstraat aan bod. Indien u wenst deel te nemen aan het moment, moet u vooraf inschrijven. Dit kan tot 30 mei 2021 door uw naam, adres, telefoonnummer en mailadres te bezorgen aan wijkoverleg.merksem@antwerpen.be. U geeft dan ook aan of u wenst in te schrijven voor het gedeelte Trammezandlei met het kruispunt (toekomstig plein), het gedeelte Ridder van Parijsstraat of voor beide delen.  De inschrijving is noodzakelijk, vermits u een half uur voor aanvang een mail ontvangt met daarin de link voor het infomoment.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.