Klas 2C van basisschool Virgo Maria in Merksem wint titel ‘De Gouden Klas’

Merksem
26 juni 2022, 12:37
Meest bewolkt
Meest bewolkt
18°C
gevoelstemperatuur: 21°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 73%
windsnelheid: 11 km/h Z
Windstoten: 14 km/h
UV-Index: 5
zonsopgang: 5:28
zonsondergang: 22:02
Verwachting 26 juni 2022
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
21°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
14°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 27 juni 2022
dag
Stortbuien
Stortbuien
21°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
11°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 28 juni 2022
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
23°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
14°C
windsnelheid: 4 km/h ZO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 29 juni 2022
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
26°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
14°C
windsnelheid: 4 km/h WNW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 30 juni 2022
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
25°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 22 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
13°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 22 km/h
 

Archieven

Klas 2C van basisschool Virgo Maria in Merksem kwam in Antwerpen als winnaar uit de bus van ‘De Gouden Klas’. Tijdens dit sport- en beweegproject rond de Olympische Spelen konden klassen uit het kleuter- en lager onderwijs punten verdienen door sportieve en creatieve uitdagingen aan te gaan, waarbij elk talent van pas kwam. De klas uit Merksem won in de categorie kleuters en eerste graad lager onderwijs. Als beloning kregen ze een bezoekje van Sporting A-mascotte Antwan én een optreden van Sarah en Bavo van Ketnet Junior.

In het voorjaar hernam Antwerpen de activiteiten in het kader van het olympisch jubileumjaar met de lancering van ‘De Gouden Klas’. Dit scholenproject bracht de voorbije maanden een laagdrempelig en coronaproof sport- en beweegaanbod tot in de kleuter- en lagere scholen. Tegelijkertijd maakten de jonge sportievelingen op een speelse manier kennis met de Olympische Spelen en met Antwerpen als olympische stad. Sporting A speelde een voortrekkersrol in het project, dat dankzij de medewerking van Sport Vlaanderen en MOEV (de door de overheid erkende gangmaker voor beweging en sport in het onderwijs), werd uitgerold naar alle Vlaamse kleuter- en lagere scholen. Ook Ketnet stapte mee in het sportieve verhaal en zorgde voor twee dansliedjes.

200 Antwerpse klassen in beweging

Alle scholen in Vlaanderen konden gratis inschrijven op het sport- en beweegaanbod. In de stad Antwerpen schreven 45 scholen zich in, goed voor ruim 200 deelnemende klassen.

De kleuters en leerlingen uit de eerste graad van het lager onderwijs kregen beweegfilmpjes met Ketnetwrapster Sarah en haar vriendje Sokpop te zien, die hun motorische ontwikkeling bevorderden en hen spelenderwijs lieten kennismaken met de olympische kleuren en ringen. Daarnaast werkte Ketnet Junior een lied en massadans uit met Sarah & Sokpop. Op de tonen van Alles beweegt haalden de allerjongsten hun beste moves boven.

“Volledig in lijn met de olympische gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen, verdienen alle deelnemende scholen, klassen, leerkrachten en leerlingen een olympisch diploma. Bedankt voor jullie tomeloze inzet en aanstekelijk enthousiasme. In de ogen van Sporting A zijn jullie allemaal goud waard”, zegt schepen voor sport Peter Wouters. “Felicitaties ook aan klas 2C van basisschool Virgo Maria, een mooie en verdiende winnaar. We hopen dat de sportieve microbe jullie nooit meer loslaat en we zijn blij dat jullie een bijzonder uitdagend schooljaar in schoonheid kunnen afsluiten.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.