Sportief Junior Team op tocht door Merksem

Op woensdag 1 december trok het Junior Team van Merksem sportieve schoenen aan om zelf te bewegen én te ontdekken op welke manieren sport kan worden beleefd in het district. Zo kwamen de jongeren onder andere meer te weten over G-sport en Urban Sports.

G-sport
Sport en beweging is belangrijk en waardevol voor iedereen. Dat leerde het Junior Team tijdens hun bezoek aan sportcomplex De Rode Loop. Tijdens de bouw van een tweede sporthal voor het complex enkele jaren geleden werd er rekening gehouden met toegankelijkheid voor personen met een beperking. OLSE handbal is één van de sportverenigingen die gebruik maakt van de zaal. De jongeren van het Junior Team namen zelf plaats in een rolstoel om aan den lijve te ondervinden dat sporten in een rolstoel ook gaat.

Urban Sports
Het Junior Team ging ook kijken in het Fort van Merksem, waar voorzieningen gepland staan voor Urban Sports. Deze laagdrempelige manier van sporten is zowel bij jongeren als ouderen populair en verdient daarom een plaatsje in het district. Het Junior Team dacht mee na hoe over de inrichting van de nieuwe sportzone. De input van de jongeren wordt meegenomen bij het uittekenen van een ontwerp.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.