Tram 3 naar nieuwe P+R Linkeroever

De tramlijnen 5 en 9 op Linkeroever breiden uit vanaf maandag 17 januari. Aanleiding is de opening van de nieuwe P+R Linkeroever die dag. De tramlijnen 5 en 9 worden verlengd tot aan het nieuwe parkeergebouw, waar speciaal een nieuwe tramhalte werd gebouwd. Tramlijnen 5 en 9 krijgen er hun nieuwe eindhalte. Ook tramlijn 3 bedient de nieuwe halte.

Nieuwe locatie
Op Linkeroever verhuist de P+R naar een nieuwe locatie aan de Blancefloerlaan. Op 17 januari opent daar een nieuw parkeergebouw voor 1500 wagens. Dit ligt nog steeds langs de Blancefloerlaan, maar een stukje dichter bij Zwijndrecht, aan de overkant van de brug over de aansluiting tussen E17/R1 en E34. Aan de nieuwe P+R komt een nieuwe halte, die ‘P+R Linkeroever’ zal heten. Daarom wordt de huidige halte met die naam herdoopt in ‘Regatta’. Deze halte bedient namelijk de nieuwe woonwijk ‘Regatta’ die wordt aangelegd tussen de Blancefloerlaan en het Galgenweel.

Drie tramlijnen
De nieuwe halte ‘P+R Linkeroever’ aan het kersverse parkeergebouw zal worden bediend door de drie tramlijnen 3, 5 en 9. Voor tram 3 ligt de nieuwe halte op zijn huidige reisweg naar P+R Melsele. Het traject van de tramlijnen 5 en 9 wordt een stukje langer want zij rijden voortaan tot aan de nieuwe halte P+R Linkeroever. Dat is dus één halte verder dan hun huidige eindhalte.

Wie naar het Antwerpse stadscentrum wil, kan voortaan dus eenvoudig de auto parkeren in de nieuwe P&R. Aan parkeerplaats is er geen gebrek, en de kostprijs bedraagt slechts 1 euro per dag. Vlakbij het parkeergebouw neem je aan de nieuwe halte ‘P&R Linkeroever’ tram 3, 5 of 9 richting stadscentrum en in een mum van tijd sta je in het stadshart: in 10 minuten rij je naar de Groenplaats en in 15 minuten naar het Centraal Station.

Tram 15 wijzigt niet
De reisweg van tram 15 wijzigt niet. Deze lijn behoudt gewoon zijn huidige eindhalte, al zal die voortaan ‘Regatta’ heet. Lijn 15 zal de nieuwe P+R dus niet bedienen. De lijnbenaming van lijn 15 wordt daarom aangepast en zal voortaan ‘P+R Boechout – Regatta’ heten.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.