Budget voor initiatieven die Merksemse buurten aangenamer maken

Onder het motto ‘jouw idee voor de buurt is geld waard’ stelt het district Merksem in 2022 opnieuw een budget van 10.000 euro ter beschikking voor bewonersinitiatieven die het leven in de Merksemse straten, buurten en wijken aangenamer maken. Projecten moeten worden ingediend voor 15 maart.

Een ontmoetingsplek voor buurtbewoners? Een verbindend project met de buurt? Meer groen in de straten? Merksemnaren hebben zelf het beste zicht op hoe hun buurt aangenamer en gezelliger kan worden. Daarom geeft het district ondernemende bewoners de kans om zich actief in te zetten in hun straat, wijk of buurt en ondersteunt het hen daar financieel bij via het ‘wijkbudget’.

Elke Merksemnaar kan een project uitschrijven. Dat project moet door minstens 4 buurtbewoners samen worden ingediend voor 15 maart 2022. Kleine of grotere initiatieven die bewoners dichter bij elkaar brengen of de buurt een aangenamere leefomgeving maken, maken kans op een deel van het wijkbudget.

De voorbije jaren werden er al heel wat waardevolle projecten uitgevoerd, zoals de realisatie van een ecoplantsoen en een bijenhotel, de organisatie van taallessen, een speel- en muziekoptocht, het plaatsen van plantenbakken en een tentoonstelling over het verleden van de wijk Oud-Merksem.

Uitgebreide info over het wijkbudget vindt u op www.merksem.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Wie gemotiveerd is en een idee heeft maar na het lezen van de info op de website graag hulp krijgt bij het uitschrijven van zijn project, kan contact opnemen met de Merksemse dienst wijkoverleg via wijkoverleg.merksem@antwerpen.be of 03 338 72 49.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.