Film in Merksem

20/8 tem 10/9 | Zomerse Filmstraten in je buurt

Deze zomer tovert men 8 Merksemse straten en pleinen om tot ‘Filmstraat’. Je geniet er van gratis films in openlucht. De gastvrije bewoners van de buurt of straat kozen zelf een film. Er staan Vlaamse toppers en internationale kaskrakers op het menu. De locaties zijn verspreid over Merksem. Zo zit er zeker een film in jouw buurt bij.

zaterdag 20 augustus | Meeuwenstraat – DEALER (+16)
Dealer is een Belgische topfilm met Veerle Baetens. De veertienjarige drugsdealer Johnny verblijft in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie. Hij droomt van een beter leven. Als hij de beroemde succesvolle acteur Antony als vaste klant krijgt, ontstaat er een bijzondere band en besluit hij een ander pad te nemen.

donderdag 25 augustus | Kwadeveldenplein – MIJN VADER IS EEN SAUCISSE (AL)
Mijn vader is een saucisse is een hartverwarmende Belgische komedie. Zoe (12) is beste maatjes met haar vader (Johan Heldenbergh). Wanneer pap in een bevlieging zijn baan van bankier opgeeft en besluit om acteur te worden, is zij de enige die in hem gelooft..

vrijdag 26 augustus | Park Hof ter Heyde – JAMES BOND: NO TIME TO DIE (+12)
No Time to Die is de nieuwste James Bond film met Daniel Craig. Bond niet langer actief als agent en geniet hij van een rustig leven in Jamaica. Zijn rust is van korte duur wanneer zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA om hulp komt vragen.

zondag 28 augustus | Kruising Terlindenhofstraat en Annuntiatenstraat – LES BARONS (+12)
Les Barons is een Belgische komische klassieker met Jan Decleir over jongeren van de tweede en derde generatie migranten in Sint-Jans-Molenbeek.

vrijdag 2 september | Pastoor Campensstraat, De Cluyse – FREE GUY (+12)
Free Guy is een avontuurlijke actiekomedie met Ryan Reynolds. Guy ontdekt dat hij in een bruut, open-world videospel zit waarin hij alle dagen hetzelfde doet. Hij wordt wakker, gaat naar zijn werk, overleeft een bankoverval, speelt en verliest altijd een potje softbal en gaat nadien wat met zijn teamgenoten drinken voordat hij naar bed gaat.

zaterdag 3 september | Gagelveldenstraat – ENCANTO (+6)
In deze animatiefilm van Walt Disney Animation Studios ontdekt Mirabel – het enige gewone lid van haar buitengewone familie – dat de magie rondom hun huis in gevaar is en dat zij misschien de laatste hoop is om haar familie te redden.

donderdag 8 september | Binnentuin woonzorgcentrum Sint Bartholomeus – WEST SIDE STORY (+12)
West Side Story is een prachtige remake van vorig jaar van Steven Spielberg. Het toont het tijdloze verhaal dat zich afspeelt in 1957 in New York over heftige rivaliteit en jeugdige liefde.

zaterdag 10 september | Binnentuin dienstencentrum de Tuinwijk – THE GREATEST SHOWMAN (+9)
The Greatest Showman is een muzikaal spektakel over het ontstaan van de showbusiness en het gevoel van verwondering dat ontstaat als dromen werkelijkheid worden.

Praktische info
De Filmstraten zijn gratis en zonder inschrijving vooraf.
In augustus starten de films om 21 uur. In september starten de films om 20.30 uur.
We zetten een stoel voor je klaar, maar maak het gerust nog gezelliger met je eigen dekentje of kussen.
Er wordt geen drank of eten aangeboden. Neem gerust eigen drankjes en snacks mee.
Er zijn geen sanitaire voorzieningen ter plaatse.
Bij regenweer worden de filmstraten helaas afgelast.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.