Merksem Handbal – Achilles Bocholt 36 – 32

De start was voor Bocholt 0 – 1, maar dan nam Merksem het heft in handen. Achter een ijzersterke verdediging toonde Jarno Vinckevleugel nog maar eens zijn kunne. Sander De Herdt en Koni Herssens toonden de weg en Hannes Weber maakte dankbaar gebruik van de ruimte die hij hierdoor kreeg. 16 – 12 na 20 minuten. Jammer genoeg valt Sander De Herdt op dit moment uit met een kniekwetsuur. Tovenaar Piotr Konitz trekt nu volledig de kaart van de jeugd. Sander Lechantre grijpt zijn kans met bravoure, en deelde kwistig met assists Leon Leye bedankte hiervoor met schitterende doelpunten. Als dan ook Jarno Vinckevleugel zijn doelpuntjes meepikte gingen we rusten met een onverhoopte 21 – 16.
Het begin van de tweede helft was weer voor de mannen van Bocholt en na 10 minuten kwamen ze zowaar de neus aan het venster steken 24 – 22. Maar onze youngsters hebben de juiste over mijn lijk mentaliteit. Sander Lechantre bleef assists uitdelen en nu waren de gelukkigen Gergely Csabai, Bjorn Luypaert en kwikzilveren Mauro Abrath. Met nog een kwartier te gaan 27 – 24. Het ging een nagelbijter worden dat voelden we aan onze kleine teen, onze supporters gingen nu vol als 1 man achter onze jongens staan nog 5 minuten 33 – 31.
Bocholt probeerde nu alles uit de mouw te schudden en ging pressen over het volledige veld. Na een time out van Piotr Konitz wisten onze youngsters hoe ze hier mee moesten omgaan en ze toverden een 36 – 32 eindstand op het bord.

Jarno Vinckevleugel 58′ 2, Yorgo Panis 2′, Gergely Csabai 2, Koni Herssens 7, Leon Leye 3, Hannes Weber 8, Sander De Herdt 3, Wannes Van Dijck, Bjorn Luypaert 2, Matija Mikovic, Ruben Den Doncker, Mauro Abrath 6, Sander Lechantre 3, Kristian Vrancx.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.