Kennis maken met de impact van brandwonden en littekens bij Oscare

Vrije Basisschool JOMA uit Merksem verkent de wereld van brandwonden en littekens bij Oscare

Een groep van 58 leerlingen uit het 4de leerjaar van de Vrije Basisschool JOMA in Merksem heeft onlangs een educatieve en leerzame dag beleefd bij Oscare vzw, het toonaangevende nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens. Onder het thema “Veilig blijven, gevaar vermijden” kregen de leerlingen een diepgaand inzicht in de wereld van brandwonden en littekens, alsook de cruciale aspecten van nazorg die essentieel zijn voor het herstel van brandwondslachtoffers.

Tijdens hun bezoek werden de kinderen zich bewust van de gevaren van vuur en de verstrekkende gevolgen die brandwonden met zich meebrengen.

De dag begon met een boeiende rondleiding door het centrum, waarbij de leerlingen de gelegenheid kregen om te leren over de zorg en ondersteuning die mensen met brandwonden nodig hebben. Vervolgens namen ze deel aan een preventieles over het voorkomen van brand en brandwonden, waarbij ze hun vaardigheden mochten testen om veilig te ontsnappen uit de mobiele ‘Fire Escape Room’.

Peter Van Rossum, preventiespecialist bij Oscare vzw, onderstreepte het belang van dergelijke educatieve initiatieven: “Bij brand heb je slechts 3 minuten om je woning te verlaten. Het is van vitaal belang om voldoende rookmelders te hebben en jongeren te onderwijzen over wat ze moeten doen om levens te redden. Het opleiden van jongeren tot ambassadeurs van brandpreventie is noodzakelijk om het aantal slachtoffers bij brand te beperken. Jongeren zijn vaak vatbaar voor be├»nvloeding en kunnen snel hun gedrag aanpassen op basis van wat ze leren. Door hen bewust te maken van brandpreventie kunnen ze positieve gewoonten ontwikkelen die levens kunnen redden.”

Het bezoek van de leerlingen aan Oscare vzw heeft niet alleen hun kennis vergroot, maar heeft hen ook aangemoedigd om actieve ambassadeurs te worden voor brandpreventie in hun gemeenschap.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.