Nieuwe kunstinstallatie in districtshuis Merksem

Cultureel ontmoetingscentrum Merksemdok viert Internationale Vrouwendag met een tijdelijke kunstinstallatie in het districtshuis van Merksem. Daarnaast werden er verschillende activiteiten georganiseerd van 7 tot en met 9 maart.

Poppen en textiel
Centraal in het regioloket ligt een vrouw, vervaardigd uit piepschuim en gehuldigd in textiel. Rondom de vrouw staan LED-kaarsen en paspoppen opgesteld. De poppen zijn gekleed in zorgvuldig gekozen stoffen die beschilderd werden door Merksemse jongeren.

De installatie ‘Op een afstandje’ is een creatief project van Briseïs Goris, een jonge vrouw van 17 jaar uit Merksem, ter gelegenheid van internationale vrouwendag.

Briseïs Goris: “Ik ging in op een oproep van ontmoetingscentrum Merksemdok om mee te werken rond internationale vrouwendag. Daaruit borrelden heel wat ideeën op rond bescherming, hoop en fragiliteit. Met deze expo hoop ik mensen te inspireren om op een nieuwe, creatieve manier naar het leven te kijken. Dat kan iets met kunst zijn, maar ook in hun werk, hun gesprekken, hun vrije tijd, …
?Zo sta ik zelf ook in het leven. Schilderkunst is mijn eerste liefde, maar ik sta steeds open om te ontdekken en te experimenteren. In deze installatie werk ik bijvoorbeeld voor het eerst met textiel. Het is een constante creatieve zoektocht waar ik veel blijheid uit haal.”
De installatie staat van 7 tot en met 21 maart 2024 in het Merksemse districtshuis en is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het regioloket.

Rebozomassage en geurkaarsen
Naast de kunstinstallatie organiseerden Merksemdok en zijn partners van 7 tot en met 9 maart 2024 verschillende activiteiten voor en door vrouwen. Zo kan je onder meer geurkaarsen maken, leren klussen en genieten van een massage met een rebozo (een traditionele Mexicaanse draagdoek). Bekijk het volledige aanbod op de website van Merksemdok.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.