Weer

Merksem
22 juli 2018, 1:17
Helder
Helder
20°C
gevoelstemperatuur: 18°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 52%
windsnelheid: 11 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 5:53
zonsondergang: 21:44
Verwachting 22 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
28°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
16°C
windsnelheid: 4 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 23 juli 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
29°C
windsnelheid: 4 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Helder
Helder
18°C
windsnelheid: 4 km/h N
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 24 juli 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
30°C
windsnelheid: 4 km/h O
Windstoten: 7 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
19°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
32°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
19°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 26 juli 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
33°C
windsnelheid: 7 km/h NNO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
20°C
windsnelheid: 7 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Buurt in Zicht

“Wonen aan het water hoeft niet duur te zijn”

Wie op zoek is naar een mooie en betaalbare woning dicht bij de stad, kan tijdens het weekend van 7 en 8 juni met ‘Buurt in Zicht’ twintig aantrekkelijke woningen bezoeken in de wijken Oud Merksem en ‘t Dokske. Danny en Wendy Erreweyaert kochten er reeds een gerenoveerd pand ter hoogte van het Groot Dok aan het Albertkanaal.

“Mijn vrouw en ik hebben altijd al een zwak gehad voor water”, vertelt Danny Erreweyaert, een 36-jarige bediende in het chemisch bedrijf Evonik Degussa. “Op ‘t Eilandje zijn woningen aan het water te duur voor ons. We sprongen dan ook een gat in de lucht toen we in oktober een betaalbare, instapklare woning konden kopen op de Oostkaai in de wijk ‘t Dokske.”

Het pand van Danny en Wendy was gerenoveerd door het autonoom gemeentebedrijf AG Vespa. “Op het gelijkvloers is er een handelsruimte die we ingericht hebben als kunstgalerie”, zegt Danny. “Kunstenaars, scholen en verenigingen kunnen de ruimte huren. Onze leefruimte op de eerste verdieping ziet eruit als een loft en past perfect bij het industriële karakter van ‘t Dokske. En van op ons dakterras hebben we een mooi zicht op het water.”

‘t Dokske ligt verscholen tussen het Albertkanaal en de Bredabaan. De oude fabrieken, loodsen en silo’s geven de arbeiderswijk een sfeervol, fotogeniek karakter. Maar ‘t Dokske heeft nog meer troeven. “Onze kinderen kunnen hier op vijfhonderd meter van onze voordeur naar school”, zegt Danny. “Winkelen kunnen we ook vlakbij: op de Bredabaan, de langste winkelstraat van Antwerpen. En het stadsbestuur investeert fors in de herwaardering van de wijk. Zo is het pleintje aan het Grootdok net heraangelegd. Er is nu meer groen en er staan nieuwe banken met uitzicht op het water. Dankzij de heraanleg rijden er ook minder zware vrachtwagens door de buurt. We wonen hier graag. Het enige wat we in de buurt nog missen, is een café met terras.”

De wandelingen van Buurt in Zicht vertrekken vanuit de galerie van Danny en Wendy. Elke wandeling neemt zo’n twee uur in beslag. Buurt in Zicht wordt georganiseerd door Tempera met de steun van de vzw Antwerpen Woonstad en het Stedenfonds.

Meer info : Buurt in Zicht, za 7/6 en zo 8/6 om 13.30, 15 en 16 uur vanuit Galerij Oostkaai 1 (Oostkaai 1, Merksem). prijs: 5 euro – vooraf inschrijven via tel. 03 641 08 66
http://www.buurtinzicht.be/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.